24 / 04 / 2024

Handan Toprak Benli: Avcılar'ı halkla birlikte dünyaya tanıtacağız!

Handan Toprak Benli: Avcılar'ı halkla birlikte dünyaya tanıtacağız!

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısına katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar halkının tam katılımıyla belediyeyi yöneterek dünyaya tanıtacaklarını söyledi. Sosyal belediyecilik politikaları geliştirmeye devam ediyor...



Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısına katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, oluşturulacak Kadın-Gençlik-Engelli ve Çocuk meclisleriyle Avcılar Kent Meclisinin ortaya çıkacağını ve Avcılar halkının tam katılımıyla belediyeyi yöneterek dünyaya tanıtacaklarını söyledi.Mart ayı seçimlerinden bu yana Avcılar Belediyesi, 'Sosyal Belediyecilik'politikalarını geliştirmeye devam ediyor. 


Dün akşam Zübeyde Hanım Nikah Salonu'nda Başkan Benli nin katılımıyla Kent Konseyi Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. Belediyenin idaresinde halkın katılımına özel önem gösteren Toprak, Avcılar'ı hem dünyanın gözdesi ilçeleri arasına sokmak hem de demokratik bir yerel yönetimin gereği olarak halkla birlikte hareket etmenin şart olduğunu vurguladı. Siviller tarafından oluşturulan meclislerin önemine dikkat çekerek, kent konseyinin yetmeyeceğini vurgulayan Benli, "Kentimize hep birlikte sahip çıkacağız. Kadın meclisi, gençlik meclisi, engelli meclisi ve mutlaka çocuk meclisi de olacak. Bunlar kent meclisi ile birlikte Avcılarda kurulacak ve vatandaşlar düşüncelerini bize söylemeye devam edecekler. Biz vatandaşa danışacağız, dinleyeceğiz ve hep birlikte kararlar alarak Avcılar'ı uygar en gelişmiş kentlerden birisi yapacağız" dedi. 


ATATÜRK'Ü ÖRNEK GÖSTERDİ 


Seçimden sonra yaptıkları uygulamalardaki hızı eleştirenlere, Atatürk'ü örnek göstererek yanıt verdiklerini belirten Toprak Benli. "Seçim döneminden bu yana bize İlk ayda orkestra müdürlüğü kurulur mu?" diye eleştirenler oldu. Bizi eleştirenlere dedik ki, biz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gidenleriz. Atatürk, Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra müzik alanında çalışmalar yaparak senfoni orkestrasını kurdu" sözlerini kullandı. Avcılarda parlamaya Gümüşpala'dan başlayacaklarını söyleyen Benli. "Gümüşpala'mızın güzelliğini dünyaya duyurmaya başladık. Dedik ki burada biz her uluslararası etkinleri yapabileceğiz hatta Nuri Bilge Ceylan'ın filminin galasını yapmaya Avcılara davet ettiğimizde herkes dedi ki; 'nerede yapacaksınız gecekondu mahallesinde mi'? Siz bizi tanımıyorsunuz, Avcıları bilmiyorsunuz Nasıl bir servete sahip olduğumuzun farkında değilsiniz dedik. Biz bunu göstereceğiz. Avcılar her şeye sahip. Bu kadar güzel bir coğrafi konumumuz var. Dünyanın gözünün önüne sereceğiz. Çok kısa zamanda bu kent Dünyanın Avrupa'nın merkezini dolduracak. Biz bunu yapacağız. Kısa zamanda Paris'te bir toplantı olacak. Oraya da gidip kentimizi anlatacağım. 


Tüm Avrupa bilecek... Planlamış olduğumuz kent yapısını tanıtarak burayı inanılmaz bir kent haline getireceğiz" diye konuştu. Avcıları çok kısa zamanda, Avrupa ve Dünyanın duymaya başladığını söyleyen Başkan Benli, "Bize Avrupa'dan mimarlık bienalinden yöneticiler geldi. 

Dokuz Sütun 


Geri Dön