28 / 03 / 2024

Harem Otogarı iki yıla kadar taşınacak!

Harem Otogarı iki yıla kadar taşınacak!

Şehirlerarası yolcu otobüslerinin trafiğe takılmaması için cep otogarlar geliyor. Harem Otogarı da 2018’e kadar taşınacak. İstanbul'un şehirlerarası yolcu otogarları, yeni yol güzergahlarına göre düzenleniyor.



Esenler ve Harem'de her gün yüzlerce otobüsün hareket ettiği otogarların, Kuzey Marmara otoyoluna göre taşınması planlanıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından yapılan teklife göre, Harem Otogarı etap etap farklı yerlere kaydırılacak. Böylece İstanbul'da şehir içerisine girerek uzun süre yolcu indirmek için dolaşan otobüslerin,  Marmaray  ve metro hatlarına entegre yeni istasyonlardan trafiğe takılmadan geçiş yapması amaçlanıyor. Ulaşım Planlama Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne "Tuzla TEM yolu kenarındaki Mehmetçik Vakfı tesislerinin yanına cep otogar yapılması" yönünde bir teklif sundu. Teklifte, İstanbul trafiğini olumsuz etkilediği belirtilen Harem Otogarı'nın, taşınması gerektiğine dikkat çekildi. Müdürlük, Sultangazi Gazi Mahallesi girişiyle Avcılar Ispartakule'ye de bir cep otogar yapılmasını önerdi.


BEYKOZ VE ÜMRANİYE


Belediye Meclisi'ne sunulan teklifin, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün görüşü alındıktan sonra değerlendirilmesine karar verildi. Belediyenin gündeminde iki farklı yer daha var. Beykoz Kavacık ile Ümraniye Esenkent'te de yeni cep otogar yapılması planlanıyor. Yeni cep otogarların faaliyete geçmesiyle birlikte 2018 yılına kadar Harem Otogarı'nın taşınması amaçlanıyor.



Sabah



Haber Yeni Akit'te şöyle yer aldı;


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından yapılan teklife göre, Harem Otogarı etap etap farklı yerlere kaydırılacak. Böylece İstanbul'da şehir içerisine girerek uzun süre yolcu indirmek için dolaşan otobüslerin, Marmaray ve metro hatlarına entegre yeni istasyonlardan trafiğe takılmadan geçiş yapması amaçlanıyor. Ulaşım Planlama Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne "Tuzla TEM yolu kenarındaki Mehmetçik Vakfı tesislerinin yanına cep otogar yapılması" yönünde bir teklif sundu. Teklifte, İstanbul trafiğini olumsuz etkilediği belirtilen Harem Otogarı'nın, taşınması gerektiğine dikkat çekildi. Müdürlük, Sultangazi Gazi Mahallesi girişiyle Avcılar Ispartakule'ye de bir cep otogar yapılmasını önerdi.


Yeni Akit 


Geri Dön