26 / 04 / 2024

Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer yakalandı! 40 bin 562 yıla kadar hapsi isteniyor!

Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer yakalandı! 40 bin 562 yıla kadar hapsi isteniyor!

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Thodex'in kırmızı bültenle aranan kurucusu firari Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandığı ve emniyet güçleri tarafından Türkiye'ye iade işlemlerine başlandığı söylendi. Peki, Faruk Fatih Özer kim? Niçin 40 bin 562 yıla kadar hapsi isteniyor? İşte detaylar..



Thodex, kripto para dolandırıcılığıyla tam rakam bilinmese de 2 milyon dolarlık vurgun yapan Faruk Fatih Özer hakkında "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan hapis cezası isteniyordu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Thodex kripto para borsası üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddiası üzerine yürütülen soruşturmada, aralarında kripto firarisi Faruk Fatih Özer'in de bulunduğu 6'sı tutuklu 21 şüpheli hakkında 40 bin yıl 562'er yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

21 Nisan 2021 akşamı Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer yaklaşık 2 milyar dolar arası bir parayla beraber yurt dışında kaçmıştı. Yapılan ilk açıklamada sitenin bakım aşamasında olduklarını ve sitede işlem yapılamayacağını söylenmişti. Ama olayın açığa çıkması uzun sürmedi.

Thodex in CEO su Faruk Fatih Özer yakalandı! 40 bin 562 yıla kadar hapsi isteniyor!

Türkiye 21 Nisan haftasında kripto para dolandırıcılığını konuşmuştu. Hürriyet'ten İsmail Sarı'nın haberine göre;  bin yatırımcısı olan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, platformu erişime engelledikten sonra yurtdışına kaçtı. 108 milyon dolar vurgun yapan Özer'in kırmızı bülten ile arandığı iddia edildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu kripto para platformu Thodex’in bütün hesaplarına bloke koymuştu.

21 Nisan 2021'de yapılan sistemde beş günlük kapama açıklamasının ardından şirketin sahibi olan Faruk Fatih Özer'in de içinde bulunduğu yöneticilerin sosyal medya hesaplarını kapatması üzerine bazı kullanıcılar vurgun yapıldığı şüphesiyle Thodex hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. 23 Nisan 2021'de Arnavutluk'a kaçtığı tespit edilen şirketin sahibi Özer için Interpol tarafından kırmızı bülten çıkartılmıştı.  Arnavutluk'ta kaldığı otele yapılan baskın sonucunda Özer'in otelden ayrıldığı tespit edildi.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön