26 / 04 / 2024

Hasan Akçan: Akyazı projelerle model ilçe olacak!

Hasan Akçan: Akyazı projelerle model ilçe olacak!

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi toplandı. Toplantıya katılan Belediye Başkanı Hasan Akçan, belediye projelerinden bahsederken, İlçe modern değil, model bir ilçe olacak" ifadelerini kullandı.



Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olağan toplantısını yaptı. Toplantıya davet edilen Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akçan ile yardımcısı Mehmet Çakmak ve Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Kemal Ozten'de katıldı. Meclis Başkanı MıızalTer Başer tarafından açılışı yapılan toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etli. Gündemde yer alan maddeler tek tek görüşülüp kabul edildikten sonra Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Bayraktar açıklamalarda bulundu. Bayraktar 2014 yılının ATSO bakımından olumlu ve verimli geçtiğini belirtti. Bayraklar, 2015 yılının kendileri açısından önemli bir yıl olduğuna dikkal çekerek "Temennimiz yeni hizmet binamızı en kısa sürede tamamlamaktır" ifadelerini kullandı. 


BACASIZ FABRİKA 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı ve SGK Yönetim Kurulu iiyesi Şemsi Bayraktarın kalkılan ile Akyazı'ya bu yıl içinde bir SGK binası yapılıp hizmete sokulacağının müjdesini veren Bayraklar. Akyazı'ya bir Fakülte kurulması için işbirliği halinde okluklarını söyledi. Fakültede en az 5 bin, Meslek Yüksek Okulumuzdaki 2 bin öğrencimiz eğilimlerini sürdüreceğini belirten Bayraktar, bu okullara bacasız fabrika gözüyle bakıldığını söyledi. Bayraklar, ilçede yerel yönetimlerle de uyum içinde çalıştıkların belirterek, "Bu birliktelik geriye hizmet olarak döıeeektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. 


OSB SORUNU 

OSB'nin Akyazı'nın yıllardan beri çözülemeyen bir sorunu olduğunu ifade eden Bayraklar. OSB projesinin geçmişte, birileri tarafından engellendiğini söyledi. 

OSB için çalışmalara tekrar başladıklarının belirten Bayraktar. "Çalışmalarımıza Belediye Başkanımızda destek veriyor. Akyazı'ya bir karma OSB ile Sera OSB'yi kazandırmak istiyoruz" dedi. Toplantının devamında Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akçan söz aldı. Akçan, göreve başlar başlamaz üç projeye ağırlık verdiklerini söyleyerek. "Akyazı Park. Aksar tepeye yapılacak olan tesisler ve Kuzuluk Mahalksinde mev cut olan gölün sosyal ala-nın en kısa zamanda lıayata geçileceğiz" dedi. 


ULAŞIM VE CADDELER 

İlçede otopark sorununun en büyük sorun olduğunu vurgulayan Akçan bu konuda ki çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Yol ve cadde çalışmalarına da değinen Akçan, kısa bir süre içinde Değirmenler Caddesinin lek taraflı trafiğe açılacağını söyledi. Belediye binasının da taşınacağını belirten Akçan, "Şu anda hizmet vermekte olan belediye binamızı kaldırıp şu anda Pazar yeri olarak hizmel vermekle olan alana götürmeyi düşünüyoruz. 


Böylece şehir merkezini rahatlatmış ve belediye de işi olanların belediyeye araçları ile geldiklerinde rahat park yapmalarını sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı. 

Akçan konuşmasının devamında 3 kal izninin çıktığını, caddelerin genişleyeceğini de sözlerine ekledi. 

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi toplandı. 

Toplantının konuğu Belediye Başkanı Hasan Akçan oldu. 


MODEL OLACAĞIZ

Ballıkaya barajının çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Hasan Akçan, Akyazı Belediyesi olarak oluşacak olan baraj suyu kenarlarına yatırım yapacaklarını ve bu bölgenin tam bir ifadeyle cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Milletvekili seçimlerinin yaklaştığına dikkat çeken Belediye başkanı Hasan Akcaıı, ilçeden bir Milletvekili adayının olması gerektiğini söyledi. Akçan konuşmasını yapılan projelerle ilçenin model şehir olacağını da vurguladı. 

Yeni Haber 


Geri Dön