29 / 03 / 2024

Hasan Basri Güzeloğlu Kocaeli'deki projeleri anlattı!

Hasan Basri Güzeloğlu Kocaeli'deki projeleri anlattı!

Kartepe Koordinasyon toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “İlçemiz Vergi Dairesi, Noter, Adliyenin ve hastanenin olmaması gelişmenin önünde sıkıntı olmaktadır."dedi.



Kartepe Koordinasyon toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “İlçemiz Vergi Dairesi, Noter, Adliyenin ve hastanenin olmaması gelişmenin önünde sıkıntı olmaktadır. Kamu yatırımları olması gerekiyor” açıklamasında bulundu.


Kocaeli Valiliği tarafından başlatılan ilçe koordinasyon toplantılarına Kartepe ilçesiyle devam edildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen koordinasyon toplantısına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlık ederken, İlçe Kaymakamı Ayhan Durmuş ve Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra ilçe protokolü tam kadro katıldı. 32 Mahalle muhtarı tarafından mahallelerinde ki eksikleri gündeme getirdiler.


310 MİLYON TL YATIRIM


310 milyon TL eğitime yatırım yapılmıştır diyen Güzeloğlu “Ne yaparsak yapalım yetmez. Ancak daha fazlasını yağma gayreti içerisindeyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Son 10 senenin toplamından fazla yatırım ilimize çekilmiştir” değerlendirmesinde bulundu.


OKUL PROJELERİ


İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik “Okullarımız eskidir bunları yenileyeceğiz. En fazla yatırıma alınan okullar burada olacaktır. Kent genelinin en düşük ortalaması Kartepe ilçesindedir” derken, Vali Güzeloğlu “Çocukların oynayacağı alan olmadığı zaman okul yapılmayacaktır. Çocuklar koşacak, yeşil alansız, spor alansız olmayacaktır. Bitişik binalara okul yapılmayacaktır. Okulun çevresi çok önemlidir. Çiçek bahçesi olmalıdır ki çocuklar okula giderken zevk alacaktır. Okulun etrafını asfaltlanmayacaktır. Sıkılaştırılmış toprak olacaktır. Bundan sonra ki yatırımlar böyle olacaktır” açıklamasında bulundu.


DESTEK İSTEDİ


Gazi Okulunun yapılması yönünde girişimleri olduklarını söyleyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Okulun hemen yanında şahsa ait arazi vardır. Buranın sahipleri ile görüşerek okula dahil edilmesini kabul edildi. Bu yönde destek bekliyoruz” derken, Kaymakam Durmuş “Rabak Okulunun yapılması yönünde imar düzenlemesi bekleniyor. Kartepe Kapalı Spor Salonu Sarımeşe Mevkiinde bin kişilik yapılacaktır. Yüzde 20 seviyesine ulaşılmış durumdadır” değerlendirmesinde bulundu.


MUHTARIN İSTEĞİ


Engellilerin spor yapmaları noktasında hizmet verdiliğini söyleyen Vali Güzeloğlu “Mahallerin temsilcisi muhtarlar onlara bilgi vermek gerekiyor. Spor malzemeleri biz alacağız. Taşıması ve yemekleri de bizlerdendir. Bu işi takip edeceğiz” derken, 55 dönüm eğitim alanımız vardır diyen Fatih Sultan Mehmet Mahalle Muhtarı Selami Tarakçı “Kartepe ilçesinde en büyük ikinci mahalle durumundadır. Ancak buradan bahsedilmedi. 800 öğrenci eğitim görmektedir. İkili eğitime geçilmek durumundadır. 5900 seçmenimiz vardır. 20 ve 21 dönüm okul yerlerimiz vardır. 15 dönüm lise yerimiz vardır. Davalık yerler değildir” ifadelerini kullandı.

 

VALİ’DEN TALİMAT


Her okulda aynı eğitim hizmeti verilmelidir diyen Vali Güzeloğlu “Bu yönde bütün yetkililer çalışmaktadır. Eğitiminin eşit olması gerekiyor. Başarı karnesini yakından takip ediyoruz. Kimse bizden uzak değildir. Her okulun performansına bakılıyor. Çocuklar okula girmesi sonrasında bütün sorumlulukları okul yönetimindedir. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Güvenli okul projemiz vardır. Her okulda güvenliği sağlayan polis memuru vardır. Okul çevresinde görev yapan herkes kontrol edilmelidir. Her ilçede buna dikkat edilmesi gerekiyor. Muhtarlarımız gördünüz hemen bize aktarınız. Hemen gerekeni yapalım. Taşımalı eğitim sisteminde şoförün kendi müzik tercihi dahi olamaz. Çocuklarımız bizlerin geleceğidir” açıklamasında bulundu.


ARSLANBEY VE SUADİYE ZORUNLU


Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından okul servisleri sıkı denetime tabi tutulmalıdır diyen Güzeloğlu “Arslanbey ve Suadiye zorunlu eğitim alanı olmuştur. Bu zamana kadar asil öğretmen ataması yapılamamış. Bu sene asil öğretmenlerin kadroları tamamlandı. Zorunlu bölge oldu. Orada ek bir çalışma yapılacaktır. Bu algı tersine çevrilecektir. Bu herkes için ev ödevidir. Hedef her okulda aynı kalitede eğitim olacaktır. Devletin her okulunda eğitim kalitesinin aynı olmasını sağlamak durumundayım” dedi.


ZORUNLU GÖREV


Kartepe’de 27 okul, il genelinde Kandıra, Dilovası, Karamürsel uzak yerleri ve Gebze’de bazı yerleri zorunlu eğitim alanına alındı diyen İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik “Mart ayında geçici öğretmenlerin hepsi bırakıyordu. Şimdi okullarda kadroların hepsi tamamlanmıştır. Doğuda görev yapar gibi burada görev yapılmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

 

TIRLARA YENİ GÜZERGAH


Tırlar için alternatif yol oluşturulmaktadır diyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Yıldız Sunta ve MİTAŞ arasında alternatif yol yapılmaktadır. İzmit’e kadar gidecektir. Bu sayede şehir merkezinden tırların geçmesine engel olunacaktır” derken İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün trafik ekipleri yoktu diyen Üzülmez “Trafik birimleri yeterli değildir. Okullar açıldığı zaman okullar önünde görevlendirmeler olacaktır. Trafik sıkıntısı olmaktadır. Bu noktada destek bekliyoruz. 110 bini nüfus olarak aşmış durumdayız” ifadelerini kullandı.


İLÇE YATIRIMLARI


Kaymakamlık Hizmet Binası bir yıl içerisinde bitecek diyen Kaymakam Durmuş “Kent merkezinin olmayışından sorun yaşanıyor. Kent meydanı 3600 dönüm üzerine kurulacaktır. Kent meydanı faaliyete geçtiği zaman, belediye binası, camisi ve çarşısı olacaktır. Bir yıl sonra proje tamamlanacaktır. Bütün daireler için planlamalar yapıldı. 200 kişilik yurt 20 gün sonra bitiyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 328 kişilik yapılmaktadır. Arslanbey’da bin kişilik yurt yapılacak ihaleye henüz çıkmadı” dedi.


EŞME’DE DERELERİN DURUMU


Derelerin genişleme çalışmaları yapılıyor diyen Kaymakam Durmuş “Maden Deresi genişletiliyor. Yaşanan sel felaketinde Maden Deresi, Kuru Dere, Değirmen Dere, Topağaç Deresi, Limon Deresi, Uzuntarla Kızılçıklı Deresi ve Acısu Ihlamur Deresi etkilenmiştir. Derelerin ıslahları ve genişlemeleri İSU tarafından projelendirilmiştir. Bu yatırımlar takip edilmektedir” dedi.


KAMU YATIRIMLARI GEREKİYOR


Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez koordinasyon toplantısında belediye tarafından yapılan yatırımları sunum olarak anlattı. Belediye Başkanı Üzülmez “İlçemiz belde belediyelerin birleşmesi sonrasında sorunları görülmektedir. Her yıl göç almaktadır. Bununla birlikte hizmetler aciliyeti artmaktadır. Vergi Dairesi, Noter, Adliyenin ve hastanenin olmaması gelişmenin önünde sıkıntı olmaktadır. Noter, vergi dairesi, maliyenin, trafik tescil amirliğinin olması gerekiyor. Kamu yatırımları olması gerekiyor. Özel sektörler önemli yatırımlar yapmaktadır” ifadelerini kullandı.


TELEFERİK PROJESİ


Eski belediyeleri hizmet binaları kullanılır duruma getirildi diyen Üzülmez “Eski Maşukiye belediye binası mahalle konağına dönüştürüldü. Akıllı Bisiklet Projesi tamamlandı. İki ilçe birbirine bağlanmıştır. Toplamda 4 istasyon yapılacaktır. 20 alt geçidimiz vardı. Buralar ucube durumundaydı. Bunları yaşam mekanına çevrildi. Kartepe genel revizyon planları hazırlandı. Teleferik Projesi hazır durumunda anlaşma sonrasında 2017 yılının ikinci yarısında hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.


200 BİN TL DESTEK


Seka Kamp Alanının üzerinden ikinci etapta Teleferik geçiştirilecektir diyen Belediye Başkanı Üzülmez “SEKA lojmanlarından beş bina değiştirilerek hizmete sunulacaktır. Proje bakanlık tarafından kabul edildi. 200 bin TL ödenek verilecektir. Konuk evi olacaktır. 3 tanesi butik otel olarak hizmet verecektir. Bir tanesi başkanlık makamı olacaktır” şeklinde konuştu.


YATIRIMLAR DEVAM EDECEKTİR 


Kent Meydanı Dini Tesis ve Külliye Projesi çalışmaları devam ediyor diyen Üzülmez “Kent Merkezi Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait olacaktır. İlçe Müftülüğü burada hizmet vermeye başlayacaktır. Çuha Fabrikasının restorasyonu yapılacaktır. İki ilçe arasında kalan bir yerdir. Arslanbey Kültür Merkezi Projesi, Güzelbahçe mesire alanının belediye tahsis edilmesi, 290 dönüm alandır. Burada turizm yatırımları olacaktır. Uzuntarlada 190 dönüm alandır. Doğal Yaşam Parkı yapılacaktır. İlk etap da 75 dönüme çalışma yapılacaktır. Acısu Kent Ormanı projesi, Kartepe Belediyesi Hizmet binası projemiz vardır. Maltepe Üniversite eğitime ilçemizde katkı verecektir.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön