29 / 03 / 2024

Hatay Dörtyol'a yeni mezbaha!

Hatay Dörtyol'a yeni mezbaha!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğluü büyükşehir belediyesinin Dörtyol ilçesinde hayata geçirdiği mezbahanın inşaatını denetledi.




Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu, ilçelerde faaliyet gösteren birimlerine yönelik denetimler gerçekleştirerek istişarelerde bulunuyor.


Başkan Kadıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Dörtyol ilçesi Yeşil Mahallesi Hurmalık mevkiinde yapımı süren mezbaha binasının denetimini gerçekleştirdi. Günlük 70 büyükbaş, 210 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak yeni mezbahada, Dörtyol ve çevre ilçelerdeki hayvan üreticileri ile et işletmecilerinin ihtiyacı karşılanacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarına uygun olarak projelendirilen yeni mezbahada incelemelerde bulunan HBB Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu, tesisin 10.066m2’lik arazi üzerine yapılacağını bunun 3.260m2’sinin kesim alanı olarak planlandığını belirtti. 



DÖRTYOL İLÇESİNE MODERN SİSTEMLERİN KULLANILACAĞI YENİ MEZBAHANIN YAPIMI SÜRÜYOR


Mezbaha inşaatı ile ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Kadıoğlu, Dörtyol’da yapımı süren yeni mezbahanın vatandaşlara modern ve sağlıklı bir ortamda hizmet vermesi için titizlikle çalışılması gerektiğini belirtti. Mezbaha binasının tamamlanmasıyla hayvan kesimlerinin daha hijyenik ve güvenli bir ortamda yapılacağını ifade eden Başkan Kadıoğlu, "Ekim 2016’da yapımına başladığımız yeni mezbaha için çalışmalarımız titizlikle sürüyor. Yeni mezbaha tesisimizde, hayvan kesim işlemleri teknolojik araçlar ile gerçekleştirilecek. Küçükbaş hayvan için ayrı, büyükbaş hayvan kesimi için ayrı bölümleri yer alacak. Ayrıca Avrupa standartlarına uygun soğuk hava depolarının da yer alacağı yeni mezbaha Dörtyol ve çevresine hizmet verecek. Yapımı süren tesisimiz kısa bir sürede vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu.


Başkan Kadıoğlu, mezbahaya ait atık suların şehir şebeke kanalizasyon sistemine verilmesini sağlayacak artıma sistemi ve kanı kan ununa çeviren Rendering sisteminin projede yer alacağını da duyurdu.


HBB Mezbahalar Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürü Ahmet Kilisli ve HBB Dörtyol Mezbaha Sorumlusu Tansel Demirel denetim sırasında hazır bulundu. 





Hatay Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön