25 / 04 / 2024

Hayrabolu-Tekirdağ yolu inşaatı TBMM gündeminde!

Hayrabolu-Tekirdağ yolu inşaatı TBMM gündeminde!

Hayrabolu-Tekirdağ yolunda 2005-2019 yılları arasında meydana gelen kazalara ve yolun tamamlanma tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Hayrabolu-Tekirdağ yolunda 2005-2019 yılları arasında meydana gelen kazalara ve yolun tamamlanma tarihine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Yüceer, ''Üzerinde sık ve keskin dönüşlerin bulunduğu, buna bağlı olarak birçok kör noktanın olduğu 56 kilometrelik Hayrabolu-Tekirdağ yolunda birçok ölümlü kaza meydana gelmektedir. Binek otomobillerin yanı sıra traktör, kamyon ve tırların da kullanıldığı söz konusu yol için güzergah değişikliği 2005 yılından beri yatırım programına alındığı halde yeterli kaynak ayrılmadığından tamamlanmaktadır. Yapımı yılan hikayesine dönen Hayrabolu-Tekirdağ yolundan 08.01.2019 tarihinden bir feci bir kaza yaşanmış dördü çocuk sekiz vatandaşımız hayatını kaybetmiştir'' diye konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in soruları:
1- 2005-2019 yılları arasında ve yıllar itibariyle Hayrabolu-Tekirdağ yolunda kaç kaza meydana gelmiş, söz konusu kazalarda kaç vatandaşımızın yaralanmış, kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir?
2- Yatırım programına alındığı tarihten bu yana Hayrabolu-Tekirdağ yolu için ne kadar harcama yapılmıştır? Söz konusu harcamaların yıllara göre dağılımı nedir? Projenin toplam bedeli ne kadardır? Tamamlama oranı nedir?
3- Hayrabolu-Tekirdağ yolu için planlanan güzergah değişikliği projesi için kaç ihale yapılmıştır? Söz konusu ihaleleri hangi firmalar kazanmıştır? İhalelerin bedeli ne kadardır? Projelerin tamamlanma oranı nedir? Söz konusu projelerin tamamlanma tarihi ne zamandır?
4- Halk arasında ''ölüm yolu'' olarak nitelenen Hayrabolu-Tekirdağ yolunda kazaların önlenmesi için Bakanlığınızca alınan tedbirler nelerdir?


Geri Dön