19 / 04 / 2024

Hazır ofiste büyük avantaj!

Hazır ofiste büyük avantaj!

Küçülen ofisler,değişen çalışma koşulları ve artan maliyetler nedeniyle hazır ofislere ilgi artıyor. Hem zamanları hem de maliyetten tasarruf sağlayan hazır ofis arzının,2020’de 242 bin metrekare ulaşması bekleniyor.  



Yeni gelen arz, şirketlerin küçülmesi, Türkiye’ye giriş yapan yabancı sermayeli şirket sayısındaki düşüş nedeniyle, İstanbul ofis piyasasında boşluk oranının yüzde 25'lere ulaştığı belirtiliyor. Mevcutta 5.3 milyon metrekare ofis alanı stoku olduğu düşünülürse, 1.3 milyon metrekare alanın boş olduğu anlamına geliyor.

HAZIR OFİSE DÖNÜŞ

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre; gayrimenkul yatırım uzmanlan, 2.5 yılda 2.1 milyon metrekare yeni arz olacağına dikkat çekiyor. Mal sahiplerinin ve yatınmalann piyasa koşullarının düzelmesini bekleyecek zamanı olmadığı için, bu alanları alternatif yollarla doldurmaya yöneldiğini söyleyen uzmanlar, hazır ofis seçeneğinin bu noktada öne çıktığını belirtiyor. Sektör temsilcilerinin ve birkaç KOBÎ'nin verdiği bilgilere göre, hem yeni yatıranlarda hem de biten ama boş kalan yerlerde hazır ofise dönüş var. Artan kiralar, yatırım maliyetlerinin fazla olması ve öngörülemeyen büyüme ve küçülme durumlarının etkisiyle çoğu firma, çalışanları için sabit ofis tutmak yerine otel ofis denilen hazır ofis firmalarına yöneldi.

242 BİN METREKARE

Hazır ofislerin Türkiye'deki gelişimine bakıldığında 1999 yılında açılan ilk hazır ofis alanı 1800 metrekareyken, 2018 yılı itibarıyla 157 bin 491 metrekareye ulaştı. 2017 yılında yüzde 19 büyüyen sektörün büyüme hızının, 2020 itibariyle yüzde 25'e çıkacağı tahmin ediliyor. 20020'de hazır ofis arzı, İstanbul'da 241 bin 991 metrekareye ulaşacak. 2002 yılında hazır ofis sayısının 26 bine, kullanıcı sayısının ise 3.8 milyona yükseleceği tahmin ediliyor.

KİRALAR NASIL

Maslak ve Levent gibi merkezi iş bölgelerinde 2-3 kişilik hazır ofislerin aylık kirası 400 dolardan başlıyor, 1.750 dolara kadar çıkıyor. Merkez dışına çıkınca rakamlar 200 dolarla 900 dolar aralığında değişiyor. Tek başınıza bir hazır ofis kullanıcısıysanız ve bir masayla hizmet talep ediyorsanız bu defa aylık ücret 900 lirayla 1.300 lira arasında değişiyor. Hazır ofis dışında standart ofislerde metrekare kiraları ise şöyle: Etiler ve Levent'te 30 dolar, Şişli Beşiktaş ve Maslak'ta 20, Kağıthane’de 15, Basın Ekspres Yolu'nda 10, Ümraniye'de 18, Maltepe'de 15 ve Kartal'da 7 dolar.

NE TÜR HİZMET VERİLİYOR?

- Gelen çağrılar cevaplanıyor ve e-posta yoluyla bilgi veriliyor
- Şirket adresi olarak gösterildiği için evrak geliyor bunlar muhafaza edilip istenilenerek teslim ediliyor
- Prestijli bir iş adresi ve kartvizit imkânı sağlıyor
- Toplantı odaları ve her türlü dijital sunum imkânı veriliyor
- Esnek kiralama seçeneğiyle saatlik, günlük, aylık, yıllık seçenekler sunuluyor
- O markanın yurtdışı ofisleri de kullanılabiliyor.

Hazır ofis trendi artıyor!


Geri Dön