28 / 03 / 2024

Her dediği tutan İslam Memiş "Uzak durun" diyerek gram altında yeni seviyeyi verdi

Her dediği tutan İslam Memiş

Merkez Bankalarının faiz artırımlarıyla hareketlenen piyasalar açıklamalarla ciddi kayıplar yaşamakta. Dolarda değer artışı yaşanırken altın fiyatları sert çakıldı. Piyasaları değerlendiren Finans Analisti İslam Memiş, yatırım yapacaklara kritik uyarılar yaptı.



Amerikan Merkez Bankasının (Fed) üst üste faizi artırması ve Fed Başkanı Jerome Powell’un faiz artırımı konusunda verdiği 'kararlılık' mesajı dolar karşısında, diğer para birimleri ve emtialarda kayıplara sebebiyet verdi. Yatırım yapmak isteyenler dolar mı, altın mı Euro mu alsak diye araştırmalarını yapmakta. Finans Analisti İslam Memiş altında yaşanan düşüşte yeni değer aralığını açıkladı. “Merkez Bankaları anlaştı” diyen Memiş  “Gram altında 1.000 liranın altındaki rakamlar kalıcı olamaz.” dedi. 

GRAM ALTININ ATAKLARI BİN LİRA ÜSTÜNDE OLACAK
Altının ons fiyatında dip seviyelerin oluştuğunu belirten İslam Memiş, “Bu, elinde dolar bulunan yatırımcı için opsiyon. Altın, Euro, Sterlin gibi yatırım araçlarını yönelebilirler” diye konuştu. Gram altının piyasada ve bankalarda 995 lira civarında olduğunu söyleyen Memiş, “Gram altın, onstaki sert düşüşlere rağmen 970 lira civarında durdu. Tabi bu fiyat banka ve serbest piyasalarda 995 seviyesinde… Altından bir sonraki atakları 1020, 1040 ve 1060 lira olarak görebileceğiz. 1.000 liranın altındaki sarkmalar kalıcı olmaz. Gümüşte hızlı bir toparlanma beklemekteyim. Gümüş gram fiyatı 11-12 lira seviyesinde” dedi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön