25 / 04 / 2024

Her dediği tutan İslam Memiş'ten yeni gram altın tahmini! Bakmayan pişman olur

Her dediği tutan İslam Memiş'ten yeni gram altın tahmini! Bakmayan pişman olur

İslam Memiş'ten ABD'den gelen bazı verilerin ardından düşüşe geçen gram altın için dikkat çeken yeni tahminler geldi. Memiş, düşüşlerin kalıcı olup olmayacağını, devam edip etmeyeceğini değerlendirirken, zirve için 5 kademeli bir tahmin yaptı.



DOLAR NEDEN YÜKSELDİ? İSLAM MEMİŞ'TEN AÇIKLAMA

Dolar TL kuru 18.82 seviyesinde ekranlarda. Serbest piyasalarda 19 liraya yerleşen bir dolar kuru var. 19 altında bir rakam olmasını önemsediğimiz de açıklamıştım. Dolar neden yükseldi? Çünkü dolar endeksi 102 seviyesinin üzerine yükseldi. Fed Başkanı Powell'ın açıklamasının ardından geri çekilmişti, hızlı toparlandı. Yükseldiği için dünya genelinde dolar değer arttı. Yurt içi piyasalarda da değer artışı gördük.

Euro TL ekranlarda 20.44, serbest piyasalarda 20.72-84 aralığında. Geniş bant aralığı var. Euro dolar paritesinde de 1.1032'yi gördük. Ancak euro/dolar paritesine dikkat edin, sağlıksız yükseldi uyarılarım vardı. Geri çekilebilir. 1.0857 seviyesine de geriledi. Bu düşüşler devam edebilir diye tahmin ediyorum. Orta ve uzun vadeyi bekleyebilen, 1 puanlık düşüşü umursamayanlar, paritede asıl hedefin 1.12 ve devamında 1.15 seviyesi olabileceğini ifade ettim. 1.15'i bekleyenler için bir fırsat sunuyor.

GRAM ALTIN NEDEN DÜŞTÜ, DÜŞÜŞ SÜRER Mİ?

Ekranlarda yüzde 2 değer kaybı var gram altında. 1140 lira ekranlarda (3 Şubat). Serbest piyasalarda 1160-1168 lira aralığında bir gram altın TL var. Bu hafta yeni rekorunu test eden bir gram altın vardı. Fed Başkanı açıklamasından sonra, yani önceki gün 1198'e kadar yükselmişti. Gram altın tarafında ons altın nedenli düşüş beklediğimi, buraların alım seviyesi olmadığını da ifade etmiştim. 1850-1900 dolar aralığında kaça tekabül ediyorsa ons altın, oralardan almanın mantıklı olduğunu ifade etmiştim. Gram altın 1 günde tam 30 lira değer kaybetti. Beklediğimiz düşüşler de bir anlamda gerçek oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön