29 / 03 / 2024

Her dediği tutan İslam Memiş'ten yeni gram altın tahmini! Bakmayan pişman olur

Her dediği tutan İslam Memiş'ten yeni gram altın tahmini! Bakmayan pişman olur

İslam Memiş'ten ABD'den gelen bazı verilerin ardından düşüşe geçen gram altın için dikkat çeken yeni tahminler geldi. Memiş, düşüşlerin kalıcı olup olmayacağını, devam edip etmeyeceğini değerlendirirken, zirve için 5 kademeli bir tahmin yaptı.



GRAM ALTINDA ZİRVE BEKLENTİLERİNİ TEK TEK SIRALADI: 5 KADEME...

İslam Memiş, gram altınla ilgili değerlendirmelerine zirve beklentilerini ise şöyle sıraladı:

Biz arkadaşlarımızda 1166 lira seviyesinden bu alım işimizi bitirdik. Yine yıllık öngörülerimi ifade ediyorum. Bir değişiklik yok. 1200, 1280, 1350, 1450 ve 1550 rakamlarını bekliyorum. Özellikle agresif yükselişleri hazirandan sonra bekliyorum. Gram altın TL fiyatında, yarın olabilir, pazartesi olabilir, düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Kısa vadeli düşüşlerin de kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum. Dikkat etmekte fayda var.

"BİZ ALTINDA 2023 İÇİN ALIM İŞİMİZİ BİTİRDİK"

Ons altın 1875 dolar seviyesinde. Beklediğimiz seviyeler geldi. Ons altın 1950'ye kadar yükselmişti. Powell'ın açıklamasından sonra yükselmişti, arkadaşlar dikkat demiştim. 1850-1950 aralığında fiyatlama karşımızda olabilir demiştim. Bu bant aralığında kademeli alabilirsiniz, benim nazarımda 1850 dip seviyesi. ABD'de tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Beklentinin oldukça üzerinde açıklandı ve dolar endeksi değer kazanınca altın ve gümüşte de beklediğimiz sert düşüşler gerçekleşti. Biz orta ve uzun vadeli bir yatırımcı olduğumuz için artık 1850 dolar altına bakmıyoruz, 2000 dolar üzerindeki ataklara bakıyoruz. O yüzden de beklemeye devam ediyoruz. Biz 2023 yılı için altın tarafında alım işimizi bitirdik. Siz nasıl takdir edersiniz, onu bilmiyorum.

GÜMÜŞTE YENİ POLİTİKA: AL-YAT

İslam Memiş, gümüşle ilgili olarak 'al-yat' politikasına dikkat çekip şunları söyledi:

"Gümüşün ons tarafında 22.80 dolar seviyesini zikrediyorum. 23 doları da gördüğü zaman dedim ki aşağıda biraz daha alımımız var. Doları olanlar, rasyo yüksek olduğu için altınla gümüş almak isteyenlere de buranın fırsat olduğunu ifade ettim. 22.50 dolar altına düşüş beklemiyorum gümüş onsunda. Artık yukarı yönlü hareketleri takip edeceğiz. 30 dolar kırıldıktan sonra hedef olarak 40 doları bekleyeceğiz.

Gram tarafında 13.90 görüyoruz ama bankalar ve Kapalıçarşı'da 14 altında gümüş gramı yok. Elime para geçtikçe alıyorum. Ne zaman ki 20 lira seviyesine yükselir, farklı bir emtiaya geçmek için tasarrufumu değerlendiririm ama 20 lirayı görmeden de alım satım yapmıyoruz. Al yat yapıyoruz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön