24 / 04 / 2024

Herkes anında Avro ödemesi yapabilecek! Avrupa Birliği’nden yeni adım!

Herkes anında Avro ödemesi yapabilecek! Avrupa Birliği’nden yeni adım!

Avrupa Birliği Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, "Avrupa Birliği’nde banka hesabı bulunan herkesin anında avro ödemesi yapma olanağına sahip olmasını istiyoruz" açıklamalarında bulundu. İşte detaylar…



Dombrovskis, bankacılık sektörünün dünya alanında anlık ödemelere yüz çevirdiğine işaret ederek, "Avrupa'nın, küresel şekilde rekabetçi kalabilmesi ve aynı zamanda dijital çağın sunduğu fırsatlardan en iyi şekilde faydalanabilmesi için buna ayak uydurması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Avrapa Birliği’nde banka hesabı bulunan herkesin anında avro ödemesi yapma olanağına sahip olmalarını istiyoruz" şeklinde konuşan Dombrovskis, bugün AB'deki bütün avro para transferlerinin yalnız yüzde 11'inin anında gerçekleştiğine dikkat çekti.

Dombrovskis, para transfer hizmeti veren üç sistemden 1'inin de avro para birimine anlık bir şekilde ödeme olanağı sunmadığını söyledi.

Anlık yapılan ödemlerin çoğu ülkede geleneksel para transferlerinden daha da pahalıya mal olduğunu açıklayan Dombrovskis, "Bunu değiştirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Valdis Dombrovskis, avro para transferler hizmeti veren herhangi bir AB bankasının müşterilerine anlık bir şekilde ödeme versiyonunu da sunmasını teklif ettiklerini ifade etti.

Teklifleri kapsamı dahilinde bankaların anlık ödemeler için geleneksel transferlerden daha çok ücret alamayacağını söyleyen Dombrovskis, anlık ödeme ile birlikte herkesin 7 gün 24 saat saniyeler içinde para transferi yapabileceğini aktardı.

AB Komisyonu'nun Finansal Hizmetlerden Sorumlu Üyesi Mairead McGuinness de bugün avro bakımından 10 para transferinin 9'unun geleneksel ve aynı şekilde yavaş biçimde işleme konduğunu belirtti.

Herkes anında Avro ödemesi yapabilecek! Avrupa Birliği’nden yeni adım!

Türk Hava Yolları’ndan öğretmenlere müjde! Yüzde 20 indirim!

Otomobillerde yeni dönem! Yeni nesil güvenlik sistemlerinde düzenleme!

Gençlerin telefonu OPPO A96 tekno marketlerde! 26 Ekim 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön