20 / 04 / 2024

Hizmet tahsisli konut nedir?

Hizmet tahsisli konut nedir?

3220 sayılı Kanun ve yönetmelikleri gereğince, memurlar ve işçiler ile bunların emeklilerine Konut Edindirme Yardımı yapılıyor. Peki, hizmet tahsisli konut nedir? Hizmet tahsisli konut kimlere verilir?



Hizmet tahsisli konut nedir?

3220 sayılı Kanun ve yönetmelikleri gereğince, memurlar ve işçiler ile bunların emeklilerine Konut Edindirme Yardımı yapılıyor. Kişiler, bu yardımdan ancak bir defa yararlanabiliyor. 


Konut Edindirme Yardımı alan bir kimse ikinci kez KEY yardımı alamıyor. KEY yardımından yararlanma şartlarını kaybedenlere, yardım yapılması durduruluyor. Peki, hizmet tahsisli konut nedir? 


Hizmet Tahsisli Konut..

Hudut karakolu, istasyon, haberleşme, gözlem, araştırma, inşaat mahalli gibi, meskun yerlerden uzak, sosyal ve ekonomik zorluklan olan, ulaşım ve iskân imkânları kısıtlı yerlerde, normal çalışma saatleri ile sınırlandırılması kabil olmadan görev başında bulundurulması gerekli olan personel ve koruma görevlisi, makam şoförü, kapıcı, kaloriferci gibi personel için inşa veya tefrik edilerek tahsis edilen bina, baraka, prefabrik yapı, şantiye eklentisi, tadil edilmiş veya edilmemiş karavan, kulübe v.b. konutlardır.


Temsil özelliği olan makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilen özel nitelikli konutlar ile görevlerinin önemi ve özelliği, yetki ve sorumlulukları dikkate alınarak belirli görevlerdekilere tahsis edilen konutlar ile sıra tahsisli konutlar hizmet tahsisli konut sayılmaz. 


KEY yardımından hizmet Tahsisli Konutlar dışında, her ne şekilde olursa olsun, Kurum ve İşverenler tarafından tahsis ve temin edilmiş konutlarda oturanlar, bu konutlarda oturdukları sürece yararlanamıyor.



Konut edindirme yardımı bildirimi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön