25 / 04 / 2024

Honda'nın ikonik modeli Civic 50 yaşına girdi! 17 Temmuz Honda Civic güncel fiyat listesi

Honda'nın ikonik modeli Civic 50 yaşına girdi! 17 Temmuz Honda Civic güncel fiyat listesi

Honda'nın Türkiye'de çok sevilen ve tutulan modeli Civic, ilk üretim bandından indiği 1972 tarihinden bu yana 50 yılı geride bıraktı. Türkiye ve dünya yollarında 11. nesliyle boy gösteren Honda Civic 17 Temmuz güncel fiyat listesi haberimizde....



PERFORMANS SEVENLERİN TALEBİNE CEVAP TYPE-R

Dördüncü nesil Civic, Honda'nın VTEC (Değişken Zamanlı Elektronik Supap Zamanlaması ve Açılma Kontrolü) teknolojisine sahip yeni bir motor seçeneği ile 1987 yılında tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Yeni sistem, yüksek devirlerde daha yüksek performans ve düşük devirlerde gelişmiş yakıt ekonomisi sağlayarak motor teknolojisinde devrim yaratarak Civic'e birçok ödül kazandırdı.

Honda nın ikonik modeli Civic 50 yaşına girdi! 17 Temmuz Honda Civic güncel fiyat listesi

1991 yılında aerodinamik gövdesiyle ön plana çıkan beşinci nesil Civic ve sınıfına daha yüksek değerler katmak üzere yeni VTEC motor ile ilk kez kesintisiz vites değiştirme teknolojisi sunan sürekli değişken şanzıman (CVT) bulunan altıncı nesil Civic geliştirildi.

Diğer yandan performansa da odaklanan Honda, Civic’in üstün sürüş dinamiklerini esas alan Type R versiyonunu 1997'de pazara sundu. Type R, Civic’in performansını zirveye taşıyarak Honda'nın hot hatch dünyasındaki 25 yıllık başarı öyküsünde başrol oynamaya devam ediyor.

YAKIT TÜKETİMİYLE FARK YARATAN 9. NESİL

Civic’in yedinci nesli 2000 yılında yollara çıkarken; 2001 yılında da hibrit teknolojisi sunan ilk Civic nesli olmayı başardı.

 Honda nın ikonik modeli Civic 50 yaşına girdi! 17 Temmuz Honda Civic güncel fiyat listesi

Bu model 29,5 kilometre/litre tüketim ile dünyanın yakıt açısından en verimli 5 koltuklu seri üretim benzinli otomobili olarak tarihe geçti. 2005 yılında ise Avrupa pazarları için yenilikçi bir tasarım ile satışa sunulan sekizinci nesil hatchback modeli, günümüzde çeşitli Honda modellerinde kullanılan "Sihirli Koltuk" teknolojisi ve yakıt deposunun ön koltukların altına yerleştirildiği tasarım ile yükleme alanında fark yaratan ilk Civic nesli olmasıyla öne çıktı.

Verimlilik konusunda yapılan iyileştirmeleri sayesinde 1,6 DTEC motoru sahip dokuzuncu nesil Civic, 24 AB ülkesinin tamamında 25 gün süren sürüş toplamında 13.498 kilometre (km) mesafede 100 km'de ortalama 2,82 litre yakıt tüketerek "En Düşük Yakıt Tüketimi" dalında Guinness Dünya Rekorları'na girmeyi başardı.

Bu başarıların ardından iki farklı VTEC Turbo motor seçeneği ile ilk kez gelişmiş güvenlik özellikleri ile sürüş destek sistemi Honda SENSING ile donatılan tamamen yenilenen 10’uncu nesil Civic, 2015 yılında satışa sunulurken; yüksek performanslı hatchback dünyasında yeni standartlar belirleyen Civic Type R da 2017 yılında tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Sürüşü, hız dengesi ve fren performansı ile beğenilen Civic Type R, Almanya'daki Nürburgring Nordschleife’de önden çekişli otomobiller için yeni bir tur zamanı rekorunu kırdı.

 


Geri Dön