24 / 04 / 2024

Honda'nın ikonik modeli Civic 50 yaşına girdi! 17 Temmuz Honda Civic güncel fiyat listesi

Honda'nın ikonik modeli Civic 50 yaşına girdi! 17 Temmuz Honda Civic güncel fiyat listesi

Honda'nın Türkiye'de çok sevilen ve tutulan modeli Civic, ilk üretim bandından indiği 1972 tarihinden bu yana 50 yılı geride bıraktı. Türkiye ve dünya yollarında 11. nesliyle boy gösteren Honda Civic 17 Temmuz güncel fiyat listesi haberimizde....



CIVIC İLK NESLİYLE STANDARTLARI BELİRLEDİ

Global pazarda günlük kullanımda olağanüstü pratiklik sunan küresel bir otomobil olarak geliştirilen ilk nesil Civic, Avrupa'da satılan ilk Honda otomobillerinden biri olmasıyla öne çıkıyor.

 Honda nın ikonik modeli Civic 50 yaşına girdi! 17 Temmuz Honda Civic güncel fiyat listesi

İlk olarak Japonya’daki Suzuka fabrikasında üretilen model, devrim niteliğindeki Bileşik Türbülans Kontrollü Yanma (CVCC) motoruyla donatıldı. İlk nesil Civic bu motoruyla 1970 Temiz Hava Yasası'na uyan ve küresel otomotiv endüstrisinin gelecekteki emisyon hedefleri için standardı belirleyen ilk araç oldu.

CIVIC İKİNCİ NESLİYLE OLGUNLAŞMAYA BAŞLADI

İkinci nesil Civic, orijinal Civic'in başarısını temel alan gelişmiş CVCC-II motoru ile donatılarak 1979 yılında satışa sunuldu.

Başta daha ekonomik 1.3 litrelik bir motoru bulunan modelin seçenekleri 1.5 litre sedan, hatchback ve station wagon ile genişledi. Köşeli tasarım detayları ile sunulan ve beş vitesli manuel şanzıman da eklenen ikinci nesil Civic, tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda kısa sürede yenilendi.

Üçüncü nesil Civic, 1983 yılında daha uzun dingil mesafesi ve daha köşeli bir tasarım ile tüketicilerin ihtiyaçlarına hizmet eden teknoloji ve çözümleri sağlayan "maksimum insan, minimum makine" ilkesi doğrultusunda tanıtılan ilk model oldu.

Yeni Honda modellerinde de bu ilkenin temelinde yer alan modern sürücülerin beklentisini karşılayan alan ve kullanım kolaylığı sunuluyor. Bu nesil kapsamında üç kapılı, dört kapılı sedan ve gelişmiş alan ve kullanışlılık sunan beş kapılı Civic Shuttle station wagon olmak üzere üç gövde tipi satışa sunulurken; 1,6 litrelik DOHC motorla daha sportif bir Civic Si versiyonu da tanıtıldı.

 


Geri Dön