23 / 04 / 2024

Huawei Watch Buds ortaya çıktı!

Huawei Watch Buds ortaya çıktı!

Huawei Watch Buds'ın ilk görüntüleri ortaya çıktı. Akıllı saat ve kulaklık kavramını bir araya getiren bu ürün herkesi şaşkına çevirdi. İşte detaylar...



ABD tarafından her alanda ambargo altına alınan Huawei daha fazla dayanamayarak pes etmek durumunda kaldı. Ama akıllı telefon ve teknolojik aksesuar üretimini de sonlandırmadı. Hatta akıllı saatleri birçok ülkede en çok satanlar listesine girmeyi başardı. Bugün ise kablosuz kulaklık ile saat birleşimi yeni cihazı görücüye çıktı. İşte tüm detaylarıyla Huawei Watch Buds…

Huawei Watch Buds tasarımıyla şaşırttı!

Huawei Watch Buds için geçtiğimiz dönemde patent başvuruları yapıldığı açıklanmıştı. Fakat başvuruların ardından cihazın bu kadar kısa sürede hayata geçirileceği tahmin edilmiyordu. Bu duruma Huawei’nin aksesuar pazarını domine etmesinin de faydası olduğu söyleniyor.

Öyle ki tüm ambargolara rağmen Huawei, pil ömrü 2 haftaya varan akıllı bileklik ve saatleriyle Türkiye dahil neredeyse tüm Avrupa ve Asya pazarlarında en çok satanlar listesinde ilk 3’e girebilmeyi sağladı. Bazen Apple ve Xiaomi’nin gerisinde kalsa da genel itibariyle akıllı telefonlardan bağımsız bir satış başarısına elde ederek yeniden yükselişe geçti. 

Örneğin, Apple Watch alan kullanıcıların hepsi iPhone veya iPad gibi ikinci bir cihaza daha sahip olması gerekiyor. Çünkü akıllı saati kullanabilmek için telefon ve benzeri başka bir cihaza daha ihtiyaç duyuluyor. Xiaomi ise biraz daha uygun fiyatlı ürünleriyle bütçe dostu pazara hakim diyebiliriz. Dolayısıyla Huawei’nin birkaç yıldır bu alanda asıl rakibinin Samsung (Son dönemde diğer Çinli üreticiler de yarışa katıldı) olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. 


Geri Dön