28 / 03 / 2024

Hüseyin Rüştü Altuntaş'ın 19 milyonluk gayrimenkulüne tedbir!

Hüseyin Rüştü Altuntaş'ın 19 milyonluk gayrimenkulüne tedbir!

İşadamı Hüseyin Rüştü Altuntaş’ın ölümünün ardından başlayan miras kavgasında mahkeme, 19 milyon TL’lik gayrimenkulle Türkiye’nin en büyük yatı ‘Su Perisi’ne tedbir koydu. 30 milyon Euro’luk yat seferden men edildi



Rizeli ünlü işadamı Hüseyin Rüştü Altuntaş’ın ölümünün ardından ilk eşi ve 4 kızı ile ikinci eşi ve diğer çocukları arasında miras kavgası başladı. İlk eş Bedriye Altunbaş ve kızları Yıldıray Erebcim, Nazife Yalçın, Şefkal Şahinkaya ve Semiha Aslan 2 Eylül’de hayatını kaybeden babalarının, ölmeden önce mal varlığını ikinci eşi ve diğer çocukları üzerine geçirerek kendilerini mirastan mahrum bıraktığını ileri sürdü. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne avukatları Bülent Kısar aracılığıyla başvuran anne ve kızları, hisselerin ikinci eş ile diğer 5 kardeşin aile şirketlerine danışıklı devredildiğini iddia etti. Hisseler ve gayrimenkullerin terekeye iadesini isteyerek dava açtı.


Dilekçede, prostat kanseri Hüseyin Rüştü Altunbaş’ın ölümünden önce adına kayıtlı milyon dolarlık gayrimenkullerin hissedarı olduğu şirketlere bedelsiz olarak devredildiği de iddia edildi. En fazla hissenin Volkan Altunbaş’a devredildiği öne sürülen dilekçede işadamının ölümünün ardından aylık kirası 1 milyon Euro olan 30 milyon Euro değerindeki mega yat Egeria’nın mal kaçırmak amacıyla Amerika’da kurulan bir şirkete satılıp adının Majestic Wonder olarak değiştirildiği de iddia edildi. Yatın yurtdışına kaçırılmasının engellenmesi için ihtiyati tedbir konularak seferden men kararı verilmesi istendi. Şirket hisseleri ve banka mevduatları ile Sarıyer, Ortaköy ve Esenyurt’ta 8 dairenin de aralarında bulunduğu çok sayıda gayrimenkule ihtiyati tedbir konulması talep edildi. Mahkeme de tüm gayrimenkuller ile yata tedbir koydu. Ayrıca yat için seferden men kararı verdi.


19 MİLYON TL

Altuntaş’ın ikinci eşi ve çocukları ise cevap dilekçesinde davaya konu taşınmazların değerinin 18 milyon 750 bin TL olduğunu belirterek, bu değerin harcının yatırılması gerektiğini aksi takdirde davanın açılmamış sayılmasını talep etti.


Habertürk 


Geri Dön