25 / 04 / 2024

İBB’den öğrencilere müjde! Öğrencilerin hesaplarına 4. 500 TL yatacak

İBB’den öğrencilere müjde! Öğrencilerin hesaplarına 4. 500 TL yatacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) "Genç Üniversiteli Desteği’ projesinde 75 bin öğrenciye geri ödemesiz olacak şekilde 4. 500 TL burs verilecek. İşte detaylar…



İBB, kendisi ya da öğrencinin ailesi İstanbul'da ikamet eden ön lisans ya da lisans okuyan öğrenciler ile ailelerinin ihtiyaç durumuna bakılarak burs desteği sağlıyor. ‘Genç Üniversiteli Desteği’ projesinin başvuruları “gencuniversiteli.ibb.istanbul” isimli web sitesi üzerinden yapılıyor.

Proje, İstanbul’daki üniversitelerin yerleştirmeleri yapıldıktan sonra kayıtlarının tamamlanıp eylül ayında hizmete girecekken, burslar; ekim ayından verilecek.

Açıköğretim ve uzaktan eğitim alan öğrencileri, ücretli değişim programına kayıt olanlar, yüksek lisans ve doktora öğrencileri aynı zamanda 25 yaşından büyük öğrenciler burstan yararlanacak.

GENÇ ÜNİVERSİTELİ DESTEĞİ PROJESİNDE NE KADAR BURS VERİLİYOR?

Burslar geri ödemesiz olup ve faizsiz olarak verilecek. Genç Üniversiteli Desteği projesi kapsamında, projenin yapıldığı ilk dönem olan 2019 - 2020 eğitim - öğretim döneminde 29. 423 öğrenciye burs verildi. 2020 - 2021 eğitim - öğretim zamanında 33. 763 öğrenciye burs verilirken 2021 - 2022 eğitim - öğretim döneminde ise 51. 992 öğrenci burs aldı. O dönem yapılan destek toplamda 3. 200 TL olurken, 2022 - 2023 eğitim - öğretim döneminde 75 bin öğrenciye 4. 500 TL geri ödemesiz burslar verilecek.

İBB’den öğrencilere müjde! Öğrencilerin hesaplarına 4. 500 TL yatacak


    Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
    Geri Dön