19 / 04 / 2024

İETT'den akbillere zam açıklaması! Beklenen haber sonunda geldi

İETT'den akbillere zam açıklaması! Beklenen haber sonunda geldi

İstanbul'da İETT otobüsleri, metro, Marmaray ve metrobüs biletlerine yeni zam geldi mi? İBB'nin artan mzot fiyatları nedeniyle bilet fiyatlarına zam yapacağı duyurulmuştu. UKOME'den zam kararı geldi.



Özel halk otobüsü, minibüs, dolmuş, deniz ve taksici esnafının zor durumda kalması nedeniyle İBB yönetiminden talep ettiği zam da gündeme geldi. İBB yönetimi, UKOME gündemine toplu ulaşım ücretlerine yüzde 50, servis ücretlerine yüzde 40 zam yapılması teklifini de sundu.

Buna göre tam biletin 5,48 TL'den 8,22 TL'ye, taksi açılış ücretinin 7 TL'den 10,50 TL'ye, minibüs indi- bindi ücretinin 3,75 TL'den 5,63 TL'ye çıkarılması önerildi. Teklifte, aralık ayından mart ayına kadar enflasyonun yüzde 33,92, akaryakıttaki fiyat değişim oranının ise yüzde 97,67 olduğuna dikkat çekildi. Motorinin aralık ayında 10,30 TL olan litre fiyatının bugün 22,27 TL olduğu kaydedildi. Esnaf temsilcileri, artan akaryakıt fiyatları karşısında bu zammın mutlaka yapılması gerektiğini dile getirdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön