25 / 04 / 2024

İETT'den akbillere zam açıklaması! Beklenen haber sonunda geldi

İETT'den akbillere zam açıklaması! Beklenen haber sonunda geldi

İstanbul'da İETT otobüsleri, metro, Marmaray ve metrobüs biletlerine yeni zam geldi mi? İBB'nin artan mzot fiyatları nedeniyle bilet fiyatlarına zam yapacağı duyurulmuştu. UKOME'den zam kararı geldi.



ZAM TEKLİFİ KABUL EDİLMEDİ

İBB'nin zam önerisinin görüşüldüğü UKOME toplantısında ilk olarak İstanbulkart ücretlerinde düzenleme teklif görüşüldü. İBB tarafından sunulan teklifte, 2009- 2022 yılları arasında verilen İstanbulkart sayısı incelendiğinde açık öğretim dahil üniversite öğrencilerinin toplamın yüzde 47'sini oluşturduğu kaydedildi. Öğrenci kartı tarifesi için 25 yaş altı sınırı getirilmesi teklifi ve standart tarifelerin öğrencilere 78 TL, 25-30 yaş sınırı 267 TL, 30 yaş üstü için de 390 TL olması teklifi oy çokluğu ile reddedildi.

Toplantıda daha sonra İBB yönetimi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 50, servis ücretlerine yüzde 40 zam teklifini sundu. Tam biletin 5.48 TL'den 8.22 TL'ye, taksi açılış ücretinin 7 TL'den 10.50 TL'ye, minibüs indi-bindi ücretinin 3.75 TL'den 5.63 TL'ye çıkarılması istendi. Bu zam teklifi de oy çokluğu ile reddedildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön