24 / 04 / 2024

İhtiyaç nedeniyle tahliye ihtarnamesi örneği!

İhtiyaç nedeniyle tahliye ihtarnamesi örneği!

Kiracının tahliye nedenleri arasında, "ev sahibinin kiraya konu olan konuta ihtiyacı olması" hususu da bulunuyor. Bu gibi durumlarda ev sahibi kiracısına ihtarname gönderiyor. İşte ihtiyaç nedeniyle tahliye ihtarnamesi örneği...



İhtiyaç nedeniyle tahliye ihtarnamesi örneği!

Kiracının tahliye sebebi, kira borcunun ödenmemesi gibi "kiracıdan" kaynaklanan sebepler olabildiği gibi, ev sahibinin ihtiyacı olması gibi "kiralayandan" kaynaklanan sebepler de olabiliyor.


Ev sahibinin kiraya konu olan konutun yer aldığı bölge sınırları içinde başka bir meskeni yoksa ve bu konuta ihtiyacı olduğunu ispat edebiliyorsa; ev sahibi kiracısının tahliyesini isteyebiliyor.


İhtiyaç nedeniyle tahliye kapsamında, meskenin el değiştirmesi hususu da yer alıyır. Kiraya konu olan konutun bir başkasına satılması ve yeni ev sahibinin de bu konuta ispatlayabildiği ihtiyacı olması durumunda yine kiracıdan evi boşaltmasını isteyebiliyor. Ev sahibi, evin tahliyesini kiracıya göndereceği tahliye ihtarnamesi ile bildiriyor. Söz konusu "İhtiyaç nedeniyle tahliye ihtarnamesi örneği" aşağıda yer alıyor.


İhtiyaç nedeniyle tahliye ihtarnamesi: 


...................... NOTERLİĞİNE

            İHTARNAME

 

 

KEŞİDE EDEN  :

VEKİLİ     :

MUHATAP  :

 

KONU    : Mesken İhtiyacı Nedeniyle Tahliye İhtarı.

 

AÇIKLAMALAR   :

 

1-) …/…/… tarihli Kira Sözleşmesi uyarınca … Caddesi … Sokak … No’lu müvekkilime ait taşınmazda kiracısınız. Aylık kira paranız …TL.’dir.

 

2-) Halen ikamet ettiğiniz taşınmaza müvekkilimin kızının ihtiyacı vardır. Müvekkilimin kızının ataması ... Okulu’na çıkmıştır.

 

3-) Yukarıda açıkladığımız nedenlerden dolayı;

 

a-) Müvekkilim kira süresinin bitim tarihi olan …/…/… tarihinden itibaren sözleşmeyi yenilemeyecektir.

 

b-) Kiralananı tahliye etmenizi,

 

c-) Aksi halde İhtiyaç Sebebiyle Tahliye Davası açacağız.

           

Sayın noter: Üç nüshadan ibaret olan ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini, bir nüshasının tebliğ şerhiyle tarafımıza iadesini, ve bir nüshanın da Dairenizde saklanmasının saygıyla talep ederim. …/…/…

 



Keşide Eden Vekili

Av.                              



Kira bedelini ödememe nedeniyle tahliye!
Kira tahliye ihtarnamesi örneği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön