29 / 03 / 2024

Kira tahliye ihtarnamesi örneği!

Kira tahliye ihtarnamesi örneği!

Kiracınızın, kira bedelini ödemediğini ve bu nedenle sizin de kiracınızın evi boşaltmasını istediğinizi farz edelim. Bu durumda kiracınızın tahliyesi için, kiracınıza ihtarname göndermeniz gerekiyor. İşte söz konusu kira tahliye ihtarnamesi örneği...



Ev sahibi kiracıyı nasıl tahliye eder?

Türk Borçlar Kanununun 362. maddesine göre, kiracı, kira bedelini ve yan giderleri her kira yılının ve en geç kira süresinin sonunda ödemekle yükümlü oluyor. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen kiracılara, ev sahibi ihtarname göndererek, evin boşaltılmasını isteyebiliyor. Bu işlemi ev sahibi, kiracısına kiracı tahliye ihtarnamesi göndererek yapabiliyor.


Kira tahliye ihtarnamesi örneği aşağıda yer alıyor. Söz konusu ihtarname ile, ev sahibi hukuki yollarla hem evin tahliyesini hem de kira borçlarını talep edebiliyor.


Kira tahliye ihtarnamesi örneği..

İHTAR EDEN           :....... 


VEKİLLERİ            :.......


KARŞI TARAF          :.......



KONU                 : 


.......  kira  bedeli ....... sının ödenmesi, ödenmediğinde tahliye ve alacak davası açacağımızın ihtarıdır.



AÇIKLAMALAR          :

1-Yukarıda isminiz altında açık adresi yazılı bulunan müvekkilimize ait taşınmazda ....... tarihli sözlü kira mukavelesi gereği aylık ....... kira bedeli ile kiracı olarak oturmaktasınız.


2-Her ayın 1 ile 5 arasında Bankaya yatırmanız gereken ....... .......  kira bedelini bu güne kadar yatırmamış bulunmaktasınız. 


3-....... ....... kira bedelini ihtarnamenin tebliğinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde ödemeniz, ödemediğiniz taktirde Borçlar Kanunu 260 maddesi gereğince hakkınızda alacak ve tahliye davası açacağımızı yargılama giderleri ve vekalet ücretinin tarafınıza yükletileceğini ihtaren bildiririz. 

 

İSTEM SONUCU         :

İş bu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren otuz gün içinde ....... ....... kira bedelini ödemeniz, ödemediğiniz taktirde hakkınızda temerrüt nedeniyle tahliye ve alacak davası açacağımızı ihtaren bildiririz.

            


İHTAR EDEN VEKİLİ

.......


SAYIN NOTER   : 


Üç nüshadan ibaret iş bu ihtarnamenin bir suretinin karşı tarafa tebliğini, tebliğ şerhi taşıyan bir suretinin tarafıma verilmesini, diğer suretinin dairenizde saklanmasını saygılarımla talep  ederim. 

 


İHTAR EDEN VEKİLİ

.......



Kiracının tahliye sebepleri!
Kira bedelini ödememe nedeniyle tahliye!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön