28 / 03 / 2024

İki Design Group’a Avrupa’dan dokuz ödül daha!

İki Design Group’a Avrupa’dan dokuz ödül daha!

Şimdiye kadar aldığı ödüller ve uluslararası arenadaki başarılı projeleri ile Avrupa’nın tanınmış mimarlık şirketleri arasına giren iki design group, European Property Awards’tan büyük başarıyla döndü.



Saygın mimarlık ödüllerinden olan ve 25 yıldır düzenlenen International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) 2016-2017 Avrupa ayağının sonuçları belli oldu. Ödül törenine katılan iki design group yönetici ortağı Y.Mim. Murat Kader, 27 Ekim gecesi Londra Grosvenor House Hotel’de gerçekleşen galadan altı farklı konsept ve ölçekteki projesiyle, toplam dokuz yeni ödüle layık görüldü.

 

Bu yıl ödül alan projeler 

İki design group’un ödül alan projeleri ise şöyle sıralandı: En İyi Yüksek Katlı Konut Projesi ve En İyi AVM kategorisinde iki ödülle Rize Mix Projesi; En İyi Çoklu Konut Mimarisi kategorisinde Levazım Aktaş Konutları ödül aldı. En İyi Karma Kullanım Mimarlığı kategorisinde  Adana  Karma Kullanım Projesi; En İyi Ofis Mimarisi kategorisinde Vadipark Seyrantepe Ofis II ödüle layık görülürken, En İyi Kamu Hizmeti Mimarisi kategorisinde Maltepe Yaşar Kemal Kültür Merkezi ödül aldı. Ve gecenin yıldızı ise En İyi Karma Kullanımlı Proje İç Mimari Tasarımı, En İyi Örnek Daire İç Mimari Tasarımı ve En İyi Gayrimenkul Pazarlaması kategorilerinde toplam üç ödül alan  Piyalepaşa İstanbul Projesi oldu.

 

Dünyanın en prestijli gayrimenkul ve mimarlık ödüllerinden biri olarak kabul edilen International Property Awards’ın 70 uzmandan oluşan uluslararası jürisi, projeleri titiz ve keskin kriterlere dayanarak inceliyor. Jüri üyeleri arasında Caithness Lordu, Liverpool Lordu ve İngiltere Parlamentosunun Lordları da yer aldı.  Yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen projelerin tasarımcıları; yatırımcılar, mimarlar ve sektör profesyonellerinin de katılımıyla düzenlenen törende onurlandırıldı. Diğer başarılı projelerin içerisinden sıyrılarak 9 kategoride ödüllendirilen iki design group’un mimari tasarımları uluslararası arenada büyük ilgi çekti.

 

“Çizgimizi Anadolu’ya da başarıyla taşıdık”

Y. Mim. Murat Kader kazanılan bu başarı ile ilgili “Bu sene yarışmaya katılırken yeni bir heyecan yaşadık, planlama ölçeğinden iç mimari tasarım ölçeğine kadar tüm projelerimiz ödüllendirildi, bu yıl yatırımcı ayağı da dâhil toplam üç ödülle dönen Piyalepaşa İstanbul’un başarısı mutluluğumuzu arttırdı. Ayrıca Cendere’deki yeni projemiz Vadipark Seyrantepe Ofis’in başarısı vadinin tasarım kimligine katkımızı vurguladı. Yine Rize ve Adana’da yer alan projelerimizin aldığı ödüller, tasarım çizgimizi Anadolu’ya da başarıyla taşıdığımızı gösterdi” dedi.


Avrupa arenasında ise Piyalepaşa İstanbul’un En İyi Örnek Daire İç Mimari Tasarımı ve 5 yıldızlı Levazım Aktaş Konutları’nın En İyi Çoklu Konut Mimarisi kategorisindeki yarışı sona ermedi, bu projeler kendi kategorilerinde diğer kıtaların en iyileriyle yarışarak Dünyanın En İyi Mimarisi olmaya aday olacaklar.


Geri Dön