23 / 04 / 2024

İktidardan sınır ötesi harekat hazırlığı Ekonomi ibreleri ne gösteriyor?

İktidardan sınır ötesi harekat hazırlığı Ekonomi ibreleri ne gösteriyor?

Türkiye adeta ekonomik bir buhran yaşarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonra sınır ötesi harekat sinyali vermesi piyasalarda tedirginliğe yol açtı. Suriye hattında uzun süreli bir müdahalenin Türkiye’nin risk değerlerini tamamen tepetaklak etmesi kaçınılmaz olur…



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz kabine toplantısının ardından Suriye’ye yönelik sınır ötesi operasyon sinyali verdi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada operasyonun Suriye’de 30 km bir güvenlik koridoru oluşturmasını hedeflediğini belirtmişti.

MGK bildirisine göre harekatın yakın bir zamanda başlaması beklenirken, ekonomik ibreler de harekata kulak kesildi.

Jeopolitik risklerin artarak devam etmesi ve temel gıda fiyatlarına yönelik belirsizliğin yukarı yönde olduğu hal böyleyken enflasyonda yükselişin beklenenden uzun sürebileceği yorumları yapıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön