27 / 04 / 2024

İlk evini alana 20 bin lira katkı!

İlk evini alana 20 bin lira katkı!

İlk evini almak için bankada hesap açarak birikim yapanlara yapılan devlet katkısı artıyor. Yapılan azami yardım 15 bin liradan 20 bin liraya çıkıyor..



Hükümet, vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştırmak, tasarrufları artırmak için başlattığı konut hesabı uygulamasını daha cazip hale getiriyor. Mevcut uygulamada, konut hesabı açtırarak, hesaptaki birikim tutarının maksimum yüzde 20'si kadar, 15 bin lirayı geçmeyecek şekilde devlet katkısı veriliyordu.

Takvim Gazetesi'nde yer alan bir habere göre,  Meclis'te görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısı kapsamında azami yüzde 20 olan devlet katkısı oranı yüzde 25'e çıkarılıyor. Devlet katkısı tutarı da 20 bin liraya çıkacak.

Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte konut hesabı açıp birikim yapanlar, ev aldıklarında maksimum 20 bin lira yardım alabilecek. 

2 destek daha yolda


Yasay göre, bu kapsamda alınacak konutların tapu harcında indirim yapılması ve daha düşük faizi imkanı sağlanacak. Sözleşmelere ilişkin esasların düzenlenmesi için Bakanlar Kurulu'na yetki alınacak.

 


Geri Dön