29 / 03 / 2024

İmar barışında son dakika! İmar affı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!

İmar barışında son dakika! İmar affı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!

İmar barışında son dakika... İmar affı ne zaman çıkacak? İmar barışı bekleyenler hemen bu detaylara bakın...



İMAR AFFI ÇIKACAK MI 2022?

Pek çok kişinin gündeminde yer alan imar affı kanun teklifi 11 Ekim 2022 tarihinde TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. İmar affının kapsamı ve ne zaman çıkacağına ilişkin henüz herhangi bir resmi bir açıklama bulunmuyor. Konu hakkında hükümet kanadından kısa zamanda bir açıklama yapılması bekleniyor.

“MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ HEDEFLENİYOR”

Yine verilen detaylara göre, BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından İmar affı TBMM’ye geçtiğimiz Ekim ayında sunulmuştu. TBMM Başkanlığı da konuyu komisyona sevk etmişti. Mustafa Destici konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yüz binlerce vatandaşın ve binlerce ailenin iptal edilen yapı kayıt belgeleri sonucunda idari para cezası ve yıkım kararıyla karşı karşıya kaldığını belirtti 

İmar barışında son dakika! İmar affı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!

Mustafa Destici, "Barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapılar; kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmaktadır.” dedi.

İMAR AFFI NE DEMEK?

Verilen detaylara göre, gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen binaların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna imar affı ya da imar barışı ismi veriliyor.

İmar affı, ilk kez 1984'te kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellenmek amacıyla çıkarıldı. İmar affı, risk altında bulunan ve afet bölgesinde yer alan binaların düzenlenmesi ile ilgili kanunlar çerçevesinde düzenleniyor.

Hesaplara peş peşe tam tamına 3 bin 336 TL yatırılacak! Bu paraları duyanların ağzı kulaklarına vardı! Hemen bir bakın!

Yeni yıl için asgari ücret zamları tek tek hesaplandı! Masadaki bu rakamları görenin ağzı kulaklarına vardı! Hemen bakın

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!


Geri Dön