26 / 04 / 2024

İmar barışında süre uzatıldı!

İmar barışında süre uzatıldı!

İmar barışında süre uzatıldı. İmar barışında süre uzatımı açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi.



8 Haziran'da başvuruların alınmaya başlandığı imar barışında süre 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecekti. Vatandaşların yoğun talebi üzerine imar barışında süre uzatıldı.

İmar barışında süre uzatımını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum duyurdu. Bakan Kurum imar barışı başvuru süresi ile ilgili "31 Aralık'a kadar uzatmayı hedefliyoruz." dedi.

İmar barışında süre uzatıldı!

İmar barışına çok yoğun bir başvuru olduğunu söyleyen Kurum, "Bugün itibarıyla yaklaşık 8 milyon 150 bin vatandaşımız başvurdu. Başvuru bedeli de yaklaşık 5 milyar 120 milyon lira oldu. Başvuru talebinin 13-14 milyon olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

4 günlük süre 65 güne çıktı

Henüz imar barışına başvuru yapmayan vatandaşların önünde son 4 günü kalmıştı. Başvurularını son ana bırakan vatandaşların beklediği süre uzatımı geldi. Kalan 4 günlük süreye ek 2 ay geldi.

İmar barışı son başvuru günü, yapı kayıt belgesi bedelinin son ödeme günü ile aynı oldu. Yapı kayıt belgesi bedelinin son ödenme gününe ilişkin herhangi bir uzatma kararı alınmadı.

Buna göre, vatandaşlar 31 Aralık 2018 tarihine kadar imar barışı başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecek. Başvuruların onaylanması halinde belgenin alınabilmesi için aynı tarihe kadar ödemelerin de yapılmış olması gerekecek.

3 adımda imar barışı 

1- İmar barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için alınabiliyor.

2- İmar barışı başvuruları e-devlet üzerinden yapılıyor. 

3- Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından başvuru yapılabiliyor.

 

İmar barışı kapsamında alınan yapı kayıt belgesi yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli oluyor.

 

İmar barışında merak edilen 142 soru!


İmar barışı 31 Aralık'a kadar uzatılıyor! Dikkat!

 

Yapı kayıt belgesi başvurusuna 10 örnek!

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön