16 / 04 / 2024

İmar durumu harcı 2015!

İmar durumu harcı 2015!

İmar durumu belgesi herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Bu belge alınırken belli harçlar ödeniyor. Peki, imar durumu harcı 2015 ne kadar?



İmar durumu harcı 2015!

İmar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu da işlenen belge, imar durum belgesi oluyor.


Bu belge, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor.


Bir arsanın imar durumunu öğrenmek için gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye gerekli olan diğer belgeler ile bir dilekçe veriliyor. Aynı zamanda imar durumu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durumu harcı 2015 ne kadar?


İmar durumu harcı 2015...

İmar Durumu Belge Ücreti (ilk Müracatta her bir belge için)

0-1000 m2 arası adet 40 TL

1000 m2 den büyükse adet 60 TL


İmar durumu almak için gerekli belgeler..

Söz konusu öğrenmek istediğiniz arsanın sahibiyseniz, kimliğiniz ile belediyeye gidip, arsanın tapusu ve çap belgesi ile gitmeniz yeterli olacaktır. Eğer, sahibi olmadığınız bir arsanın imar durumunu öğrenmek istiyorsanız bu durum bazı belediyelerce sorun teşkil edebiliyor. Bazı arsaların imar durumları kamuya açılamıyor. Bu nedenle gayrimenkul sahibi ile gidilmesi gerekiyor.



Belediye imar planına itiraz dilekçesi örneği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön