19 / 04 / 2024

İngiltere’de banknotlar neden değişiyor? Eski paralar ne olacak?

İngiltere’de banknotlar neden değişiyor? Eski paralar ne olacak?

İngiltere Kraliçesi’nin ölümünün ardından İngiltere’de banknotlar da değişecek ve yeni banknotlar da Kral üçüncü Charles yer alacak.



İngiltere kraliçesi İkinci Elizabeth'in ölümü ile İngiltere'de banknotlarında değişmesi bekleniyor. Yasal bir zorunluluk olmasa da yeni basılacak banknotlarda önümüzdeki dönemde Kral üçüncü Charles'ın yer alması bekleniyor.

İngiltere Merkez Bankası’da Kraliçe Elizabeth'in ölümü üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Banka, banknotlarında yer alan ilk hükümdar olan II. Elizabeth'in portresinin yer aldığı paraların yasal ödeme aracı olmaya devam edeceğini bildirdi ve yas döneminin ardından paralara ilişkin yeni bir açıklama yapılacağı bilgisi verildi.

BANKNOTLARDA PORTRESİ OLAN İLK HÜKÜMDAR

Birleşik Krallık'ta asırlardır hükümdarların portreleri madeni paralarda yer alıyordu, ancak 1960'ta Kraliçe II. Elizabeth kağıt paralarda portresi kullanılan ilk hükümdar oldu.

1952'de tahta çıkan Elizabeth'in portresi ilk olarak madeni paralarda 1953 yılında kullanıldı.

Banknotunda Elizabeth'in portresini kullanan ilk ülke ise 1935'te Kanada oldu. Elizabeth'in henüz genç bir prensesken ki görüntüsü Kanada dolarında kullanılmıştı. Kanada'nın yanında Avustralyada da hem beş dolarlık banknotlarında hem de madeni paralarında II. Elizabeth'in portresini kullanıyor.
 İngiltere’de banknotlar neden değişiyor? Eski paralar ne olacak?


Geri Dön