26 / 04 / 2024

İngiltere'de durum korkunç! 1,2 milyon kişi geçinebilmek için ek işte çalışıyor!

İngiltere'de durum korkunç! 1,2 milyon kişi geçinebilmek için ek işte çalışıyor!

İngiltere’de yeni bir araştırma milyonlarca kişinin hayat pahalılığıyla başa çıkabilmek için ikinci işlerde çalışmaya başladığını söylüyor. Araştırmaya göre halihazırda tek işte çalışanların yüzde 36’sı da ikinci bir işte çalışmayı planlıyor.



İngiltere’de hayat pahalılığının son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birçok kişi, ikinci ve üçüncü işlerde çalışmaya başladı. Ülkede ek işte çalışanların sayısına bakıldığında bunun 1,2 milyon olduğunu görüyoruz.

Royal London isimli sigorta şirketinin Ağustos sonunda dört bin kişiyle yaptığı çalışmada, çalışan nüfusun yüzde 16’sının bir ya da daha fazla ek işte çalıştığını gösteriyor. Bu oran da, 5,2 milyon kişinin ek iş yaptığı anlamına geliyor.

Şirketin araştırmasında ulaştığı bu sayıların Ulusal İstatistik Dairesi’nin verilerinden çok yüksek olması dikkat çekti. Ulusal İstatistik Dairesi’ne göre ülkede ek işte çalışanların sayısı 1,2 milyon. Bununla birlikte veriler son iki yılda ek iş yapanların oranının arttığını gösteriyor. 

İngiltere’de Ağustos ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 9,9 oranında kaydedildi.

Gıda ve enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle ülkede hayat pahalılığı son 40 yılın en yüksek seviyesinde. Birçok sektörde maaş artışları enflasyon oranının altında kaldı.

İngiltere de durum korkunç! 1,2 milyon kişi geçinebilmek için ek işte çalışıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön