20 / 04 / 2024

İnşaat demir fiyatlarına tarihi zam! Bir ton demir 16 bin 200 lira!

İnşaat demir fiyatlarına tarihi zam! Bir ton demir 16 bin 200 lira!

Cuma günü demir fiyatları tarihi rekorunu kırarak, tonu 15 bin 200 lira oldu. Dün ise demir fiyatları doların etkisi ile yükselişe geçerek rekor tazeleyen demir fiyatları bugün yatay seyretti. Bugün demir fiyatları kaç lira? Kütük ve hurda fiyatları değişti mi? İşte 9 Mart 2022 demir fiyatları...



Rusya Ukrayna Savaşı altın ve döviz piyasasını olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Demir fiyatları, ekonomideki gelişmeler eşliğinde ani iniş ve çıkışlarla karşımıza gelirken Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimden sonra fiyatlarda artış meydana geldi.  Demir fiyatları, iç piyasada dolar kurundan etkilenmeye devam ederken demirin bugünkü fiyatı yüz binlerce kişi tarafından merak ediliyor. 

 İnşaat demir fiyatlarına tarihi zam! Bir ton demir 16 bin 200 lira!

Demir fiyatları ilk atağını Rusya-Ukrayna Savaşı'nın kıvılcımı ile yaparken tonu 12,900 liraya yükseldi. Cuma günü ise rekor kıran demir fiyatlarının tonu 15 bin 200 lira oldu. Dün ise tarihi rekorunu kıran demirin tonu 16,200 liradan satışa sunuldu. Demir fiyatlarının döviz kurundan kaynaklı olarak aralıksız yükseliş göstermesi, inşaat sektöründe birim maliyetlerinin de artmasını sağlacak. Peki bugün bir ton demirin fiyatı kaç lira? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön