23 / 04 / 2024

İnşaat maliyetlerindeki artış iç pazardaki talebi düşürdü

İnşaat maliyetlerindeki artış iç pazardaki talebi düşürdü

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) verilerine göre, İnşaat Malzemeleri İmalat Sanayi Bileşik Endeks’i haziran ayında 0,05 puanlık düşüşle 74,76 puana indi. Yılın geri kalanına yönelik beklentiler de zayıfladı.



Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi açıklandı. Buna göre, faliyetlerdeki hareketlenme Bileşik Endeks’i desteklerken, güven ve beklentilerdeki zayıflama endekste düşüşe neden oldu. Mayıs ayı sonrası sınırlı ölçüde gerileme kaydeden Bileşik Endeks haziran ayında 0,05 puanlık düşüşle 74,76 puana indi. Yılın geri kalanına yönelik beklentiler de zayıfladı.

Türkiye İMSAD'dan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi'ne ilişkin şu değerlendirmeler yapıldı:

"BİLEŞİK ENDEKS HAZİRAN AYINDA 0,05 PUANLIK DÜŞÜŞLE 74,76 PUANA İNDİ"

Bileşik Endeks haziran ayında sınırlı ölçüde geriledi. Faaliyetlerdeki hareketlenme Bileşik Endeks’i desteklerken, güven ve beklentilerdeki zayıflama endekste düşüşe neden oldu. Mayıs ayı sonrası sınırlı ölçüde gerileme kaydeden Bileşik Endeks haziran ayında 0,05 puanlık düşüşle 74,76 puana indi.

 İnşaat maliyetlerindeki artış iç pazardaki talebi düşürdü


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön