25 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü vurguladı.




Çeyrek asırdır Ankara'nın önde gelen gayrimenkul firmaları arasında yer alan Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, Ankara'da birbiri ardına yükselen nitelikli konut projelerinin inşaat sektörü ve yan sektörleri beslediğini söyledi 


Nitelikli projelerle sektörde rekabet ortamının oluştuğuna dikkat çeken Karademir, inşaat sektörünün geleceğinin parlak olduğunu belirtti. Karademir, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü belirterek, "Nitelikli konut ve iş yeri projeleri inşaat sektöründeki talebi artırdı. Arz-talep dengesinin sağlanması ise inşaat sektörünün büyümesini sağladı" dedi. 


Ümitköy, Çayyolu, Çankaya, Yaşamkent ve Incek bölgeleri ön planda 


Karademir, şunları söyledi: "Son yıllarda Ankara'da gayrimenkul ¦ sektörü açısından oldukça önemli projeler gerçekleşiyor. Şehir, büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra konut, AVM, otel, ofis, plaza ve kamu projeleriyle büyük bir yatırım alanı durumuna geldi. Ümitköy, Çayyolu, Çankaya, Yaşamkent ve Incek en fazla gelişim gösteren bölgeler. Bu bölgelerde inşa edilen Anka Batı, Anka Cadde, Anka Meydan, Mesa Mozaik, West Gate, Kule Evo, Megaron Residence, Arte Borgo, Florium Konutları, Ametist Residences projeleri şehrin modem yapışma ayak uyduruyor." Ayrıca bu nitelikli projelerin, şehrin batıya doğru büyüdüğünü gösterdiğine dikkat çeken Karademir, "Bu büyüme şehrin batısındaki arsa ve arazilerin değerlenmesine sebep oldu. Ümitköy, Çayyolu, Çankaya, Yaşamkent ve încek'in şehir merkezine yakınlığı, havasının temiz olması, park sorunun olmaması, doğa ve şehir manzarasına aynı anda sahip olması ciddi avantajlar katıyor" dedi. 


Yatırım yapan kazanıyor 


Ümitköy, Çayyolu, Çankaya, Yaşamkent ve Incek bölgelerine yatırım yapanların kısa vadede kazandığım ifade eden Karademir, başkentlilerin site yaşamım tercih ettiğini vurguladı. Yeni ve modem hastanelerin, yaşam alanlarının, üniversitelerin, eğlence merkezlerinin ve AVM'lerin batıya kaymasının Ümitköy, Çayyolu, Çankaya, Yaşamkent ve încek'e değer kazandıran en önemli faktörler olduğuna işaret eden Karademir, site yaşamı ve yeşil alan arayışında olan herkesin tercihlerini Anka Batı, Anka Cadde, Anka Meydan, Mesa Mozaik, West Gate, Kule Evo, Megaron Residence, Arte Borgo, Florium Konutları, Ametist  Residences gibi projelerden yana kullanmalarını önerdi.


Posta  Ankara  Ek


Geri Dön