19 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 2017'den umutlu!

İnşaat sektörü 2017'den umutlu!

Gayrimenkul sektörünü hareketlendirmeye yönelik kampanyalar meyvelerini de verdi, konut satışları hareketlendi.




Gayrimenkul sektörünü hareketlendirmeye yönelik kampanyalar meyvesini verdi. Ocak ayında konut satışları hareketlendi. TÜİK rakamlarına göre 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 oranında artış yaşanarak 95 bin 389 konutun satışı gerçekleştirildi. 


İpotekli konut satış rakamı yılın aynı dönemi için 35.993 olarak gerçekleşti. Bu rakamla birlikte geçen yılın değerlendirmesi yapıldığında %35,4'lük artış gerçekleşti. Toplam konut satışı içinde ipotekli satışların payıysa %37,7 oldu. İpotekli satışlarda İstanbul 6.272 evle ve %17,4'lük payla birinci oldu. Konutun önde gelen markaları, rakamların sektörün büyümeye devam ettiğinin göstergesi olduğunu dile getirerek 2017 yılından umutlu olduklarını ifade etti. İşte inşaat sektörünü konut satışlarına ilişkin görüşleri: 



İnşaat sektörü 2017 den umutlu!

BABACAN HOLDİNG YKB İBRAHİM BABACAN: SEKTÖRÜMÜZ İÇİN 2017'DEN UMUTLUYUZ 

İnşaat sektörümüz ekonominin lokomotifi olmaya devam ediyor, sektörün büyümesi demek Türkiye ekonomisinin büyümeye devam etmesi demektir. Hükümetimizin gayrimenkul sektöründe yabancılara yapılacak konut satışlarında KDV istisnası ve vatandaşlarımızın konut almasını kolaylaştırmak için başlatılan kampanyalarla desteklemesi yatırımların önünü açmaya devam edecektir. 2017 yılında da konut satışlarının hız kesmeden devam edeceğini öngörüyoruz. TÜİK Ocak ayı satış rakamları milletimiz hükümetimize ve gayrimenkul sektörüne güveninin bir göstergesidir. Sektör temsilcileri olarak bizlerde çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza hız kesmeden her zaman olduğu gibi devam ediyoruz. 


İnşaat sektörü 2017 den umutlu!

DAĞ MÜHENDİSLİK YKB YARD. DOĞAN DAĞ: İNŞAAT SEKTÖRÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR 

Sektörün canlılığını koruması için başlatılan yeni kampanyalarla birlikte konut satışlan artarak devam ediyor. Hükümetimizin, devletimizin vermiş olduklan destek sektör temsilcilerinin fedakarlıkları ile inşaat sektörü büyümeye ve gelişmeye devam edecektir. 2017 yılında sektörümüz için umutluyuz. 


İnşaat sektörü 2017 den umutlu!

KALKAVAN YAPI YKB NAZIM KALKAVAN: HEM YATIRIMCILAR HEM KONUT ALICILARI KAZANMAYA DEVAM EDECEK 

TÜİK tarafından Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış rakamları açıklandı. Yeni rakamlar bizlere sektörün yoluna hızını kesmeden devam ettiğini gösteriyor. İnşaat sektöründe yaşanan olumlu gelişmeler ve devlet tarafından sektörün desteklenmeye 

devam etmesiyle birlikte hem yatırımcılar hem de konut alıcıları kazanmaya devam edecektir. Bizlerde elimizi taşın altına koyarak üzerimize düşen görevleri sonuna kadar yerine getirmeye çalışıyoruz. 2017 yılında sektörümüz gelişimini sürdürecektir. 



İnşaat sektörü 2017 den umutlu!

ERA GAYRİMENKUL MUSTAFA BAYGAN: KAMPANYA VE DESTEKLERİN SONUÇLARINI ALIYORUZ 

Emlak Konut GYO'nun başlattığı ve inşaat şirketleri ile sonrasında bankaların da desteklediği kampanyaların sonuçlannı görmeye devam ediyoruz. Kampanyalar sayesinde konut satış oranları 2016 yılı ocak ayına göre yüzde 12.8 arttı. Bankaların faiz oranlarını indirmesinin de satışlara olumlu etkisini unutmamak lazım. Bu ivmenin yeni kampanya ve desteklerle beraber daha da artacağına inanıyoruz. Bundan sonraki adım; 2. el satışları artırılmasına yönelik çalışmalar olmalıdır. Bunun için de tapu harçlarına bir düzenleme getirilmesi gerekir diye düşünüyoruz. Ülkenin lokomotifi olan ve kendisine bağlı 200 alt sektörü harekete geçin gayrimenkul endüstrisinin durmaması, yoluna hızla devam edebilmesi için bu kampanyaların devamına ihtiyacımız var. 


İnşaat sektörü 2017 den umutlu!

GÜL PROJE YKÜ SÖNMEZ AYDIN: HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ EN GÜVENLİ LİMAN 

Bugün TÜİK tarafından açıklanan rakamlar sektörümüz için oldukça sevindirici. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin böyle sağlam adımlarla yoluna devam etmesi ümit verici. Hükümetimizin sektörümüze vermiş olduğu destek ve teşviklerle Türkiye ekonomisi oldukça olumlu gelişmeler yaşamaya devam edecektir. İnşaat sektörünün canlılığını koruması için başlatılan kampanyalar hem yatırımcıların hem de konut alıcılarının yüzünü güldürüyor. TÜİK tarafından açıklanan son rakamlar bizlere inşaat sektörünün güvenli bir liman olmaya devam ettiğinin göstergesidir. Öte yandan sektörün alım satımlarda alınan harçlar l için acil düzenlemeye ihtiyacı bulunuyor, sektör temsilcileri olarak bu konuda da bir an önce bir destek bekliyoruz." dedi


Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre %10,4 artarak 44.235 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk kez satılan konut payı %46,4 oldu, ilk satışlarda İstanbul 7.774 adet ve %17,6 ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul'u yine  Ankara  ve  İzmir  izledi.Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %15 artış gösterdi. Konutların el değiştirme oranının da artmış olması piyasalarda yaşanan hareketliliğin de göstergesi olarak değerlendirildi. İstanbul'un ilk sırada aldığı listede Ankara ikinci ve İzmir üçüncü oldu.



Yeni Birlik


Geri Dön