23 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 



Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. 

Sözcü Gazetesi'nden Yusuf Demir'in haberine göre; ENR listesi şeklinde isimlendirilen ve 2 senedir “csnturkiyecom” tarafından duyurulan listenin zirvesinde sürpriz bir firma ortak olarak yer aldı. 

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL lik iş üstlendi!

Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 

Listesinin zirvesinde yine değişiklik olmadı. Zirvede 17 adet sözleşmeye 49.7 milyar Türk Lirası tutarında imza atan Kalyon İnşaat bulunuyor. 40,4 milyar Türk Lirası tutarındaki 15 ihale kazanan Kolin İnşaat 2'nci sırada yer aldı. Cengiz İnşaat ise 3'üncü sıraya yerleşti ve devletten 12 farklı ihalede toplam 33.9 milyar TL'lik iş üstlendi. 

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL lik iş üstlendi!

Geçen senelerde listenin üst sıralarında bulunmayan ERG İnşaat ise yalnızca bir dev ihaleyi alarak zirveye ortak oldu. Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren İhalesini kazanan ERG İnşaat 4'üncü sırada yer alıyor.  Rönesans İnşaat ise kazandığı 10 ihalede 15.8 milyar Türk Lirası tutarında sözleşme imzaladı. 

55 ihalenin 3'ü rekabete fırsat veren açık usülle yapıldı. 37 ihalede ise 21-b Pazarlık usulü tercih edildi.  

İLK 20'DE BELLİ

Makyol, Özgün Yapı, Özaltın, Taşyapı, Yapı ve Yapı, İC İçtaş, Astur, Limak, Nurol, Gülermak, YSE, İzbeton, Doğuş İnşaat, Yapı Merkezi ve Eze listede isimleri yer alan diğer müteahhitler oldu. 

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL lik iş üstlendi!

Cengiz, Makyol, Özgün Yapı, Taşyapı, IC İçtaş, Astur, YSE, İzbeton, Doğuş İnşaat, Yapı Merkezi ve Eze geçen seneye göre liste sıralamasında geriledi. Bunun yanında Rönesans, Özaltın, Limak, Nurol ve Gülermak listede daha üst sıralara yerleşti.

Türk müteahhitler 2 ayda 2 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitler 128 ülkede 10 bini aşkın proje üstlendi!


Geri Dön