28 / 03 / 2024

İnşaat sektöründe hareketlilik başlıyor!

İnşaat sektöründe hareketlilik başlıyor!

Koronavirüs salgınına rağmen konut satışları hız kesmiyor. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya,normalleşme ile birlikte konut satışlarında hareketlilik yaşanacağını dile getirdi.



Pandemiye rağmen konut satışlarına olan talep hızla devam ediyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, pandemi birçok olumsuzluğu beraberinde getirse de konut satışlarındaki hareketliliğin devam ettiğini dile getirdi. Bu hareketliliğe en büyük katkının konut kredisindeki düşük faiz kampanyası olduğunu söyleyen Çetinsaya, “Gerçekleştirilen kampanyalardaki satış rakamlarıyla da bu etkiyi gördük. Normalleşmeyle birlikte inşaat sektöründe ciddi bir hareketlilik yaşanacağı aşikâr. Bunu destekleyecek en büyük unsur yine yüzde 1’in altına çekilecek düşük konut kredi faizi olacaktır” dedi.

En güvenli yatırım

İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için lokomotif görevi üstlendiğini söyleyen Süleyman Çetinsaya, “Bu noktada sektörün beklentisi, pandemi kısıtlamalarının kalkması ve her daim güvenli liman olarak görülen konutlara alıcıların kolay ulaşımının sağlanması yönünde. Bu da ifade ettiğimiz gibi düşük konut kredi faizi, düzenlenecek kampanyalar ve devlet desteklerinin sağlanması ile mümkün. Bunu hayata geçirebilirsek 2021 son çeyreği ile birlikte konut geliştiricilerinin yeni projelerini hızlandıracağı kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

İnşaat sektöründe hareketlilik başlıyor!

Yabancı yatırımcıların sayısı arttı

Konut satışlarında yabancı yatırımcılarının katkısının oldukça fazla olduğunu söyleyen Çetinsaya, “Yüksek karlılığı ve istikrarlı değer artışıyla ülkemizdeki gayrimenkulleri güçlü bir yatırım aracı gören yabancılar kendilerine vatandaşlık imkanının da sağlanmasıyla yatırım için ülkemizi tercih ediyor. Yabancı yatırımcının ciddi oranda ülkemizdeki arsa, konut, ofis gibi gayrimenkullere yatırım yaptığını Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden görebiliyoruz. Nisan ayında yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 416 artış gösterdi. Ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlama adına yabancıların mülk sahibi olmasını kolaylaştıran hükümetimiz bu noktada güzel adımlar attı” dedi.

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!


Geri Dön