26 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün sorunlarını fiyat farkı düzenlemesi çözecek mi?

İnşaat sektörünün sorunlarını fiyat farkı düzenlemesi çözecek mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ayşe Çelikbaş, bugünkü köşesinde fiyat farkı düzenlemesini kaleme aldı. İşte Ayşe Çelikbaş'ın 'Fiyat farkı düzenlemesi mevcut sorunları çözmeye yetmez' başlıklı yazısı...



Saha gerçeklerinden bir o kadar uzak, pratikte yaygın uygulama alanı bulamayan kağıt üzerinde çoklu tekrara düşen düzenlemelerle derdine çare bulamayan, bozulan düzeni ile etki alanı çok geniş maddi ve manevi hak kaybı yaşayan da Hazineye yük olan da işverenin ta kendisidir. Kimsenin bile isteye iş düzenini bozmadığı da unutulmadan, yaşanması muhtemel hak kayıplarını ve Hazinenin de daha fazla zarara uğramasını önlemek adına firmaların makul beklentilerini karşılayacak bir düzenleme yapılması gerektiği kanısındayım.

İnşaat sektörünün sorunlarını fiyat farkı düzenlemesi çözecek mi?

Aksi halde ağır fatura;

Personeli başta olmak üzere, kamu ve özel sektöre karşı süresinde yerine getirmek zorunda olduğu ödemeler için, ek borç yüküne giren; borçlanması yüksek ise mali tablolarının dengesi bozulan, geri ödemelerde gecikmesi varsa finans kuruluşları nezdinde kredibilite kaybeden, kaynağa ulaşsa dahi duruma göre yüksek borçlanma maliyetine katlanan, iflas eden yükleniciye.  Günün sonunda, ülke ekonomisinin bütününe, Hazine’ye. 

İlave fiyat farkı düzenlemesi inşaat sektörü için hayal kırıklığı oldu!

İnşaat sektörüne kur farkı müjdesi!

Müteahhitler fiyat farkı düzenlemesinde beklentileri açıkladı!


Geri Dön