27 / 04 / 2024

Inter Miami’nin 970 milyon dolarlık yeni stadyumu büyülüyor!

Inter Miami’nin 970 milyon dolarlık yeni stadyumu büyülüyor!

David Beckham'ın takımı Inter Miami'nin yeni stadyum projesi görenlerin beğenisini topluyor. Çatısındaki palmiyeleri, tek bir kattan meydana gelen kale arkası tribünü ve mimarisiyle heyecan uyandıran stadyum 970 milyon dolara yapılacak...



Şubat 2020’de başlayacak olan yeni sezonda MLS’e dahil olacak olan, David Beckham’ın da kurucuları arasında yer aldığı ve başkanlık yaptığı Inter Miami CF’in yeni stadı adeta büyülüyor. Yaklaşık  olarak 970 milyon dolara mal olması beklenen 26 bin kişilik Miami Freedom Park, çatısındaki palmiyeleri, bir kale arkasının tamamen tek kattan oluşması, restoranları, yeşil alanları ve tasarımı ile görenlerin beğenisini topluyor.

Sözcü'nün haberine göre, kulübün sahipleri tarafından finanse edilen stadın Miami’de yapılan referandumda yüzde 60’ın üzerinde bir oranla desteklendiği belirtiliyor.

Öte yandan Lockhart Stadyumu’nun yıkılmasının ardından 2022’ye kadar takımın maçlarını oynayacağı 18 bin kişilik Fort Lauderdale Stadyumu ve Inter Miami CF Antrenman Kompleksi’nin de yapımı devam ediyor. Kulüp tarafından yapılan açıklamaya göre, stat ve çevresindeki kompleksler 13 bin kişilik bir istihdam oluşturacak ve Miami şehrine 40 milyon doların üzerinde yıllık vergi getirecek.

İnter Miami’nin yakınındaki Melreese golf sahası alanında rastlanan kirlenme nedeniyle zemin bozukluğu projeyi yavaşlatıyor. Inter Miami Sportif Direktörü Paul McDonough yaptığı açıklamada “Bazen gece uykularından feragat etmem gerekiyor ancak projeyi zamanında yetiştirmeye çalışıyoruz” diye açıklama yaptı.
 


Geri Dön