20 / 04 / 2024

İnternette sahibinden konut ilanı bakanlar dikkat! Konut fiyatlarında düşüş ne olacak belli oldu

İnternette sahibinden konut ilanı bakanlar dikkat! Konut fiyatlarında düşüş ne olacak belli oldu

Konut fiyatlarındaki aşırı artıışların akabinde hükümetin açıkladığı "3'lü konut finansman paket" modelleri piyasaya nasıl yansıdı. Hükümet gelişmeleri yakından izliyor. Konut sektörünün temsilcileri Bakan Nebati ile durum değerlendirmesi yaptı.



"64 BİN KİŞİ TESPİT EDİLDİ"

Altan Elmas, son açıklanan destek paketlerinin ardından konut fiyatını artıran 64 bin kişinin tespit edildiğinin belirtildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

5 internet sitesinde bunun tespit ettiklerini ve bu rakamların ikinci elde yüzde 10 ile yüzde 30 arasında fiyat artışlarına sebebiyet verildiğini ifade ettiler. Biz de bu artışların üreticilerden kaynaklanmadığını söyledik. Özellikle ikinci ele dönük bir faiz indirim mekanizması kurulduğu zaman bunun ister istemez bazı fırsat kollayan insanları harekete geçirdiğini ve genel anlamda böyle bir fiyatlama davranışı olduğunu ama genele yansımayacağını ifade ettik.

"KONUT FİYATLARI DÜŞMEZ BİZ DAHA YÜKSELMESİN DERDİNDEYİZ"

Elmas, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine dair bir soru üzerine, "Fiyatlar düşmez arkadaşlar. Bizim derdimiz fiyatları düşürmekten ziyade daha fazla artışı engellemek, bir stabilite sağlamak. Devlet de özellikle konut sahibi olmayanların konuta erişimine sağlama anlamında bir kredi mekanizması ortaya koydu. Biz de bunu önemsiyoruz. Dolayısıyla biz de üzerimize düşen desteği her anlamda vermeye hazırız." açıklamasında bulundu.
Yüksek fiyattan satıp tapuda düşük gösteren kimseleri tespit etmek adına Maliye'nin elinde imkanların bulunduğunu vurgulayan Elmas, Hazine ve Maliye Bakanlığının enflasyonla ciddi bir şekilde mücadele edeceğini ortaya koyduğunu vurguladı.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön