25 / 04 / 2024

İnternette sahibinden konut ilanı bakanlar dikkat! Konut fiyatlarında düşüş ne olacak belli oldu

İnternette sahibinden konut ilanı bakanlar dikkat! Konut fiyatlarında düşüş ne olacak belli oldu

Konut fiyatlarındaki aşırı artıışların akabinde hükümetin açıkladığı "3'lü konut finansman paket" modelleri piyasaya nasıl yansıdı. Hükümet gelişmeleri yakından izliyor. Konut sektörünün temsilcileri Bakan Nebati ile durum değerlendirmesi yaptı.



"ARSA VE EMTİA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ KONU FİYATLARINI ETKİLEDİ"

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz da sektördeki tüm sıkıntıların geniş bir çerçevede ele alındığını belirterek, bundan sonrası için görüşmelerin çok faydalı olacağını söyledi. Daha çok arazi geliştirilmesi halinde fiyatların geriye gelebileceğine değinen Yılmaz, artışlarla ilgili özellikle emtia fiyatlarındaki yükselişe dikkati çekti.
Yılmaz, kredi oranlarındaki düşüş ile konut fiyatlarındaki artışın paralel değerlendirilmesinin doğru olmayacağını kaydederek, "Fiyat artışlarındaki ana etken arsa ve emtia fiyatlarındaki artıştır. Ancak ben emtia fiyatlarının daha fazla artmayacağını düşünüyor ve konut fiyatlarının buralarda kalacağını değerlendiriyorum." dedi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön