24 / 04 / 2024

Isı yalıtımı denetimi!

Isı yalıtımı denetimi!

2008 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliğine göre ısı yalıtımı denetimi nasıl yapılıyor? İşte ısı yalıtımı denetimi ve konu ile ilgili hükümler...



Isı yalıtımı denetimi!

Binalarda ısı yalıtımının yapılması, devlet tarafından zorunlu tutulan uygulamalar arasında yer alıyor. Yeni binalar Isı yalıtımı yönetmeliklerine göre yapılırken, eski binaların da 2017 yılına kadar ısı yalıtımını yaptırmaları gerekiyor.


Yine Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliğine göre, binalar yalıtım konusunda denetim altına alınıyor. Konu ile ilgili hususlar yönetmeliğin 18. maddesinde şu şekilde yer alıyor;


Isı yalıtımı denetimi nasıl yapılır?

MADDE 18 – 

(1) İnşaatın her safhasında ısı yalıtımı ile ilgili denetimler 29/6/2001 tarihli ve 4708 sayılı Yapı Denetim Hakkında Kanun kapsamındaki illerde, yapı denetim kuruluşları ile beraber belediye sınırları ve mücavir alanlarda belediyeler; belediye ve mücavir alan sınırları dışında il özel idareleri ve ruhsat verme yetkisine sahip diğer idarelerce yapılır.

             

(2) Binanın ısı yalıtımının kontrolü ile ilgili teknik sorumlu; inşaatın taban, döşeme, duvar ve tavan yapımı safhalarında uygulanan yalıtımın, projede verilen detaylara uygunluğunun kontrolünü yaparak, belediye veya il özel idarelerine rapor verir.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön