29 / 03 / 2024

İskenderun TOKİ projesinde taslak imar planı hazırlandı!

İskenderun TOKİ projesinde taslak imar planı hazırlandı!

İskenderun Belediyesince yapılan Toki çalışmaları planlama aşamasında sona gelindi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’ in büyük çaba ve özverisiyle yürütülen Düğünyurdu mevkiinde yapılacak Toki çalışmalarında yeni bir aşamaya geçildi.




İskenderun Belediyesince yapılan Toki çalışmaları planlama aşamasında sona gelindi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’ in büyük çaba ve özverisiyle yürütülen Düğünyurdu mevkiinde yapılacak Toki çalışmalarında yeni bir aşamaya geçildi.


1 Kasım seçimleri öncesi talep örgütlenmesi anketi yapılan Toki alanında İçişleri Bakanlığından kamu yararı kararı alındı. Bu karar üzerine Toki imar planlama yetkilisi Şehir Plancı Ferhat Kuzolukoğlu ve İskenderun Belediyesi yetkilileri taslak imar planlarını tamamladılar. Şehrin yeniden inşası için Toki projesinin önemine vurgu yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”adım adım sona yaklaşıyoruz.


Her şeyimizi belirli bir plan ve program çerçevesinde yapıyoruz. Halkımızın taleplerini en ince ayrıntısına kadar değerlendirerek istenilen planı uygulayacağız. İskenderun halkı rahat olsun, bu şehirde Toki en kısa zamanda yapılacak”şeklinde konuştu. İskenderun’un yeni bir yol haritasının olduğunu belirten Başkan Seyfi Dingil, planların onaylanmasından sonra inşaat ihalesine çıkılacak ve halkımız özlemini çektiği konutlarına en kısa sürede kavuşacaktır dedi.


İskenderun Haber 




Haber Esin Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İskenderun Belediyesince yapılan  TOKİ  çalışmaları planlama aşamasında sona gelindi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil' in büyük çaba ve özverisiyle yürütülen Düğünyurdu mevkiinde yapılacak Toki çalışmalarında yeni bir aşamaya geçildi. 1 Kasım seçimleri öncesi talep örgütlenmesi anketi yapılan Toki alanında İçişleri Bakanlığından kamu yararı kararı alındı. Bu karar üzerine Toki imar planlama yetkilisi Şehir Plancı Ferhat Kuzolukoğlu ve İskenderun Belediyesi yetkilileri taslak imar planlarını tamamladılar. Şehrin yeniden inşası için Toki projesinin önemine vurgu yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, "Adım adım sona yaklaşıyoruz. Her şeyimizi belirli bir plan ve program çerçevesinde yapıyoruz. Halkımızın taleplerini en ince ayrıntısına kadar değerlendirerek istenilen planı uygulayacağız. İskenderun halkı rahat olsun, bu şehirde Toki en kısa zamanda yapılacak"şeklinde konuştu. İskenderun'un yeni bir yol haritasının olduğunu belirten Başkan Seyfi Dingil, planların onaylanmasından sonra inşaat ihalesine çıkılacak ve halkımız özlemini çektiği konutlarına en kısa sürede kavuşacaktır dedi. 


Esin Gazetesi



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İskenderun Belediyesi tarafından hazırlanan TOKİ çalışmaları planlama aşamasında sona gelindi. Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in büyük çaba ve özverisiyle yürütülen Düğünyurdu mevkisinde yapılacak TOKİ konutları çalışmalarında yeni bir aşamaya geçildi. 1 Kasım seçimleri öncesi talep örgütlenmesi anketi yapılan TOKİ alanında, İçişleri Bakanlığından kamu yararı kararı alınmasıyla fiziki çalışma sürecine geçildi. 


PLANLI VE PROGRAMLI 

Bakanlıktan alınan karar üzerine TOKİ İmar Planlama yetkilisi şehir plancı Ferhat Kuzolukoğlu ve İskenderun Belediyesi yetkilileri taslak imar planlarını tamamladı. Şehrin yeniden inşası için TOKİ projesinin önemine vurgu yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, "Adım adım sona yaklaşıyoruz. Her şeyi belirli bir plan ve program çerçevesinde, içimize sindirerek yapıyoruz" dedi. 


YENİ YOL HARİTASI 

İskenderunluların taleplerini en ince ayrıntısına kadar değerlendirerek istenilen planı uygulayacaklarını dile getiren Başkan Seyfi Dingil, "İskenderun halkı rahat olsun, bu şehirde TOKİ konutları en kısa zamanda yapılacak" dedi. Seyfi Dingil, İskenderun'un yeni bir yol haritasının olduğunu belirterek, "Planların onaylanmasından sonra inşaat ihalesine çıkılacak ve halkımız özlemini çektiği konutlara en kısa sürede kavuşacaktır" diye konuştu 


Sabah 


Haber İskenderun Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı;


İskenderun Belediyesi tarafından yürütülen Toki evleri projesinde son aşamaya gelindi.Bu kapsamda Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan önümüzdeki günlerde İskenderun'a gelerek İskenderun Belediyesi ile anlaşmalara imza atacak.Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,yeni yılda yeni İskenderun parolası ile hareket edeceklerini ifade ederek halkımızı ev sahibi yapacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz dedi.Başkan Seyfi Dingil şehrin en önemli sorunlarından olan yeni yerleşim alanlarının inşası noktasında Toki’nin devreye girecek olmasının önemine değinerek şunları söyledi;”Şehrimiz artık büyüme çıtasını yükseltmiştir.Bunun önüne kimse geçemez.Hemşehrilerimiz artık çok iyi biliyor ki,hizmet kervanı devam ediyor.Önümüzdeki haftalar içerisinde Toki Başkanı Sayın Ergün Turan kentimize gelecek.Çok önemli anlaşmalar yapacağız.İmzalar atıldıktan sonra halkımıza müjdelerimizi vermeye başlayacağız”şeklinde konuştu.



İskenderun Belediyesi



Geri Dön