23 / 04 / 2024

İslam Memiş 'doları unutun' dedi, altında 2.000 TL için tarih verdi

İslam Memiş 'doları unutun' dedi, altında 2.000 TL için tarih verdi

Gram altın 1115 lira seviyelerinden işlem görürken, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2023'le ilgili altın ve dolar beklentilerini açıkladı.



Para piyasalarının uzman İslam Memiş, altındaki yükselişin yıl boyunca yaşanacağını fakat Mart ayına kadar keskin bir yükseliş beklediğini ifade etti. 

Tele 1'in haberine göre; Memiş, Mart sonuna kadar gram altının 1500 lira seviyelerini bulmasını ön gördüğünü belirtirken, şu an için altının bütün döviz birimlerinden daha makul olduğunu belirtti.

Doları olan yatırımcılara da uyarıda bulunan islam Memiş, 2023 yılında yatırım sepetine dolar eklemenin mantıklı olmadığını söyledi.

Altın ve gümüşün bu yılın yıldızı olacağını iddia eden uzman isim, yabancı para birimi olarak sterlinde bir gelişme yaşanabileceği ikazında bulundu

'FED’İN BASKILARI ARTIK İŞ YAPMAYACAK'

Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) sıkı para politikalarının 2022 yılında başarılı olduğunu aktaran Memiş, şunları söyledi:

“ABD ve Avrupa Merkez Bankası sıkı para politikasında kısmen başarılı oldular ve altının önünü kestiler ancak 2023 yılına girerken artık bu yıl kuralların değişeceğini söylemiştik.”

İslam Memiş doları unutun dedi, altında 2.000 TL için tarih verdi

“Şu an yaşanan artış da bizim sözlerimizi doğrular nitelikte, ben bu artışın buzdağının görünen kısmı olduğunu düşünüyorum. Mart ayı sonuna kadar gram altında 1500 liraları görmek, yıl sonuna kadar aynı şekilde gram altının 2000 lirayı bulması gayet mantıklı öngörüler.”

6 Ocak 2023 güncel altın fiyatları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön