28 / 03 / 2024

İslam Memiş'ten altın fiyatlarıyla ilgili flaş tahmin! Dinlemeyen pişman olur

İslam Memiş'ten altın fiyatlarıyla ilgili flaş tahmin! Dinlemeyen pişman olur

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 1000 liranın altındaki gram altın ve diğer piyasa enstrümanları konusunda değerlendirme yaptı. İşte tüm detaylar...



ABD'de altına dayalı dijital sistemin de geçerli olmasıyla ilgili bir süreç geldi. Finansal piyasalardaki 1000 yıllık değişim sürecine hazırlık yapan merkez bankaları var. Altın ve gümüş o yüzden dolar sahibine ucuz diyoruz.

Bu baskılanma biraz daha devam edebilir ne kadar devam ederse dolar sahipleri de satanların fiziki altınlarını stoklamaya devam ediyorlar. Aşağıda 18 bin dolar yukarıda 22 bin dolara sıkıştı kripto paralar. Yıl sonuna kadar hızlı bir dönüş bekliyor olacağım.

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak ancak bunun piyasalar için hiçbir önemi yok. Çünkü sayın Cumhurbaşkanı hükümetin faiz artırmayacağını, indireceğini söyledi. O kara kutu açıldı, cevap netleşti. Ağustosa kadar Merkez Bankası sabit bırakmıştı. Faiz indirimlerine devam edecek. 

Yüzde 9 hedeflediği için faizleri indirdiğini açıklayacak, ya 100 ya 200 puan indirim yapılacak ve bu piyasalar tarafından sürpriz olarak algılanmayacak. Bu hamlenin bilinmesi aslında kötü değil, belirsizlik kalktı.

Altının ons fiyatında geçen hafta sert düşüşler vardı. Yükselişler cılız kalıyor. 1705'i yukarı yönlü kırınca, bunu 1780'e kadar devam ettirmeli ki yükselişler devam etsin. Baskılanmaya devam ediyor altın fiyatları, gümüş fiyatları. İlla ki bu baskılanma bitecek. Bir ay, iki ay ama bu bitecek. 

Buna rağmen merkez bankalarının rezervlerini artırmaları sürpriz olmadı. Yaz aylarında 10 tonluk rezerv artışı ile TCMB de rezervleri artırmaya devam ediyor. Pozitif yönde altın ons fiyatında beklentimiz devam ediyor. Altın fiyatları son 6 aydır baskılanıyor, manipüle ediliyor, bununla birlikte ons fiyatındaki geri çekilme de altın tepside yatırımcısının önünde duruyor. Dolar geçti elime, gümüş düşük, ons altın düşük diyorum mesela.

Ons fiyatı çok ucuz, gram altın TL fiyatında 1000-1005 lira aralığında dalgalanan bir fiyatlama var. Geçen aylardaki senaryolar geçerliliğini koruyor. Ekranlardaki fiyatlar, müşterinin bankadan ya da kuyumcudan aldığından farklı. 

Bazı kesimde arkadaşlar var ki, ekranda, televizyonda görmüş oldukları 980'li rakamlara inanıyorlar ya da inanmak istiyorlar. 980'li bir rakam yok. Gram altın TL fiyatı 1000 liranın altında değil. Bozdurma ile karşı karşıya kalırsanız 1000 lira altında gram altın yok. Bozduran hata yapar 1000 lira altında. Alım yapanlar da 1005 altından gram altın alamaz, böyle bir rakam yok."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön