23 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten altın ikazı! Direnç kırıldı, devam edecek!

İslam Memiş'ten altın ikazı! Direnç kırıldı, devam edecek!

Yeni haftaya hafif düşüş ile başlayan altın fiyatları için ‘düşecek mi, yükselecek mi?’ sorusu merak edilirken ünlü piyasa uzmanı İslam Memiş’ten gram altın tahmini geldi. İşte son dakika gelişmeleriyle beraber canlı altın fiyatları...



Geride bıraktıpımız hafta serbest piyasada altın gram fiyatı 1.250 lirayı aşarak rekorunu azeledi. Ons altın ise 2.000 Amerikan Doları üzerinde tutunma çabalarını devam ettiriyor. Yatırımcılar piyasalarda üst üste rekorların kırıldığı bir haftanın ardından, "Altın fiyatları yükselişini devam ettirecek mi" sorusuna yanıt ararken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten cevap geldi.

İslam Memiş, altın yatırımcıları için yeni rekorların konuşulacağı yeni bir dönemin beklendiğini ifade ederek onsta 2.350 dolar, gram altında ise 1.550 lira beklendiğini ifade etti. İşte o sözler…

“PSİKOLOJİK DİRENÇ KIRILDI, DEVAM EDECEK”

 İslam Memiş ten altın ikazı! Direnç kırıldı, devam edecek!

“Geride bıraktığımız haftada altın fiyatları tüm zamanların rekor seviyesini gördü. Serbest piyasalarda 1253 TL düzeyini görürken, ekranlarda 1230'ları aşan seviyeler test edildi. Bu yıl için rekor kelimelerini çok duyacağız gibi düşünüyorum. Üstelikle orta ve uzun vadede yatırımcısı altından kazanmaya devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle 1200 TL psikolojik direnci kırıldı ve bunun devam edeceğini düşünüyorum. Neden? Çünkü altın fiyatları son 2 haftadır ABD'de bankaların iflas haberleriyle güvenli liman gömleğini giydi. Bankacılık krizinin başka bankalara da yansıyabileceği, jeopolitik riskleri devamı, resesyon endişeleri de devam ediyor. Bu belirsizlikler altın fiyatlarını destekleyen başlıca faktörler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön