27 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten kritik uyarı! Altın o seviyelere gelirse piyasalar çöker!

İslam Memiş'ten kritik uyarı! Altın o seviyelere gelirse piyasalar çöker!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Beyaz TV'de yayınlanan Her Açından isimli programında Altın için kritik rakamı verdi! Altın o seviyelere gelirse piyasalar çöker! İşte detaylar...



Altın ve gümüşün de bilerek ve isteyerek baskılandığını söyleyen İslam Memiş, küresel finans sisteminin çöktüğünü belirtti! Halkın bu durumu net bir şekilde fark edemediğinin altını çizerek "Ülkeler öyle bir savaş içindeki herkes kendi parasının değerli olmasını istiyor. Bir mücadele var, tüm merkez bankalarının ortak bir şekilde, kontrollü bir şekilde mücadelesi var. 'Patlayan bir enflasyona karşı mücadelemizi sürdürüyoruz, faizi artırma sürecindeyiz. Piyasaları kaosa sürüklememek için altın ve gümüş gibi emtiaları baskılamamız gerekiyor' diyorlar. Enflasyon demek altın demektir, gümüş demektir. Bu fiyatları ne kadar baskılarsanız enflasyonla mücadeleniz o kadar kolay olur." ifadelerini kullandı.

İslam Memiş ten kritik uyarı! Altın o seviyelere gelirse piyasalar çöker!Dünya altın konseyinde net bir rakam olmadığını söyleyen altın ve para piyasaları uzmanı Memiş, dünyada bulunan merkez bankalarının kovid 19 krizini altın rezervlerini satarak atlattığını belirtti. 2020 senesinde  altın sattıldığı için enflasyonun patlattığını ve buna rağmen altın satmaya devam edildiğini söyledi. Yine de altın rezervlerinin azalmadığına dikkat çeken Memiş, balon bir rezerv olduğunu söyledi.

İslam Memiş ten kritik uyarı! Altın o seviyelere gelirse piyasalar çöker!ALTIN O SEVİYELERE GELİRSE PİYASALAR ÇÖKER!

Altının ons değeri 2 bin dolar seviyesinin üstüne çıkarsa finansal piyasaların çökeceğini belirten Memiş, "Baskılanmanın diğer bir önemli nedeni... Altının ons değeri 1800 ile 2000 dolar bant aralığı içinde tutuluyor. Neden? 2 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmasına merkez bankaları müsaade ederse insanlar enflasyonu daha çok hisseder ve finansal piyasalar çöker. İkincisi ise 1800 doların altına sarkarsa bütün yatırımcılar altına hücum edecek ve dolayısıyla kendi paralarına yatırım yapmayacaklar. Bu da merkez bankalarının işine gelmiyor." ifadelerini kullandı.

Editörün Notu: Bu haber 29 Mayıs 2022 13.44'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 30 kuruş, euro 17 lira 48 kuruş, altının gramı ise 978 lira 42 kuruş değerindedir.

Dolarda tehlike çanları çalıyor! Dolar/TL yükselecek mi? Dolar yatırımcıları dikkat!

Öğrenci akbiline zam sinyali! Öğrenci abonman fiyatları ne kadar? İşte 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Dolar zincirleri kırdı! Dolar kuru bugün kaç TL? İşte 29 Mayıs 2022 güncel dolar kuru...

75 bin TL'ye sıfır ev sahibi olabilirsiniz! 2+1 ve 3+1 Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön