20 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten son uyarı! 'Doları olan dikkat etsin, tepetaklak olacak'

İslam Memiş'ten son uyarı! 'Doları olan dikkat etsin, tepetaklak olacak'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten önemli bir uyarı geldi. Memiş, "Öyle ya da böyle kuru baskılayacaklar. Doları olanlar dikkat etsin" ifadelerini kullandı.



Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, saat 14:00'teki TCMB kararı öncesinde piyasalara dair önemli değerlendirmelerde bulundu, dolar ve ons altın ile gram altın için tahminlerini sıraladı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını özenle çizen İslam Memiş, "Bunu yaparsan iyi olur!" başlıklı videoda şunları söyledi: TCMB'nin faiz kararı var. Bu karar nasıl etkileyebilir, bu haftayı nasıl tamamlayabiliriz, dolar endeksinde gerilemeden devam edecek mi? Bu soruları yanıtlamaya çalışacağım.

İslam Memiş ten son uyarı! Doları olan dikkat etsin, tepetaklak olacak

Borsa İstanbul 5000 puanı gözüne kestirdi. Küçük yatırımcıların dikkat etmesi gerekiyor, orta ve uzun vadede bekleyenler için problem yok ama kısa vade için piyasaya girenler dikkat etsin. Dolar TL serbest piyasada 18.71-73 lira aralığında. Makas aralığı geçerli. Euro dolar paritesinde toparlanma var. Euro TL 19.29-19.34 aralığında işlemler gerçekleştiriyor. Makas aralığına dikkat etmek gerekiyor. Euro dolar paritesinde pozitif görünüm devam ediyor.

İslam Memiş, açıklamalarının devamında petrol fiyatları ile gram altın, gram gümüş ve dolar kuru için çarpıcı sözler söyledi.

Brent petrol varil fiyatında 3.37 puanlık düşüş var. 80-90 dolar aralığında geniş bant aralığı geçerli ancak düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Bu fiyatlamalardaki dengesizlikler hala devam ediyor. Oturmuş bir fiyat yok. OPEC üyelerinin açıklamaları biraz daha tansiyonu düşürdüğü için petrol fiyatlarının gerilemesi, küresel piyasalar için iyi. Varil fiyatında düşüşlerle pompa fiyatlarında düşüşler de yaşanabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön