19 / 04 / 2024

İSMEK 2014’te 230 bin kursiyerle rekora koşacak!

İSMEK 2014’te 230 bin kursiyerle rekora koşacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İSMEK, 2013-2014 Eğitim Dönemi’ne Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen görkemli bir açılışla başladı. İSMEK kurslarına bu yıl 230 bin kişi başvurdu...



İBB İSMEK, 2013-2014 Eğitim Dönemi’ne Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen görkemli bir açılışla başladı. Bu yıl 230 bin öğrenci ile yeni bir rekora imza atacağını belirten Kadir Topbaş, “İSMEK Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya model oluyor” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İSMEK, 2013-2014 Eğitim Dönemi’ne Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen görkemli bir açılışla başladı. Törende salonu dolduran binlerce İSMEK’linin yanı sıra, Başkan Topbaş’ın Eşi Özleyiş Topbaş, AK Parti İstanbul İL Başkanı Aziz Babuşçu, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve bazı ilçe belediye başkanları ile İBB Bürokratları da yer aldı.


Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSMEK öğrencilerinin yeni eğitim dönemine ilkokula başlar gibi heyecanla başladığına şahit olduğunu belirterek, “Burada tercih ettiğiniz alanlarda meslekler edineceksiniz. İSMEK, dünyada yoksulluğun tartışıldığı bir süreçte, kadın ayrımcılığının, eşitsizliğin hat safhaya çıktığı bir dünyada yeni bir umut ışığı olarak 1996’da Sayın Başbakanımız tarafından başlatıldı. Başbakanımıza bu gelecek vizyonu için çok teşekkür ediyorum. 3 branşta 165 öğrenci ile başlatılan İSMEK, dönemimizde bir halk üniversitesine dönüştü” diye konuştu.


235 kurs merkezinde 250 branşta eğitim…


Bu yıl 230 bin öğrenci ile yeni bir rekora imza atacağını belirten Kadir Topbaş, 38 ilçede 235 kurs merkezinde, tam 250 branşta eğitim veren İSMEK’ten gurur duyduğunu söyledi. Globalleşen dünyamızda bir ülkenin gücünün yetişmiş insan gücüyle ölçüldüğünü vurgulayan Başkan Topbaş, şöyle konuştu;


“Bireylerin kendilerini ihmal ettiği şehir hayatında bir nevi rehabilite merkezi olarak da hizmet veren kurs merkezlerinin önemi artık çok daha iyi anlaşılıyor. İSMEK artık eğitimiyle ve bu özelliğiyle Türkiye sınırlarını aştı, dünyaya model oldu. TBB Başkanı olarak ülkemizde gittiğim her şehirde ve UCLG Başkanı olarak gittiğim her ülkede İSMEK’i anlatıyorum. Tanıtımımızla bu sistem birçok şehirde ve dış ülkede model olarak alınıyor. Hanım kardeşlerimizin eğitim aldığı geleneksel eğitimlerin ev ekonomisine katkı sunar hale gelmesi ve atıl işgücünü istihdama kazandırmasından da büyük bir memnuniyet duyuyorum. Türkiye’nin yeniden ayağa kalktığı bu süreçte hobi olarak başlayan bu eğitimler iş hayatını etkileyen örneklere dönüşebiliyor.”


Kursiyerlere ve usta öğreticilerine “İSMEK artık bir dünya markası ve bu markayı sizler oluşturdunuz” diye seslenen Topbaş, “Sizin gücünüz yanımızda olduktan sonra daha nice başarılara imza atarız. İnanıyorum ki bizden sonraki nesiller gelişen İstanbul’da yaşamaktan daha çok gurur duyacak. İstanbul’u ve Türkiye’yi beraberce geleceğe taşıyoruz. Bu eğitim yılında sizlere başarılar diliyorum. Mayıs ayında geleneksel sergimizde eserlerinizin birbiriyle yarışacağı günü bekliyorum” şeklinde konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da eğitime katlılarından dolayı Başkan Topbaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.


Aziz Babuşçu ve Muammer Yıldız’dan Topbaş’a teşekkür


AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da Kadir Topbaş ile ekibinin İSMEK’i bir dünya markası haline dönüştürdüğüne dikkat çekerek, “Biz belediyeciliği aynı zamanda sosyal ve kültürel belediyecilik olarak gördük. Biz insanlara dokunuruz, daha güvenli yerlerde yaşamaları için çalışırız. İstanbulluların geleceğini oluşturmak adına yer altında ve yer üstünde o kadar çok çalışma var ki. Bunları anlatmak gerek. Bu siyasi hareket yapmayacağı şeyi asla söylememiştir söylediklerini yapmıştır. Gelecek nesilleri düşünüyoruz bunun için yatırım yapıyoruz” diye konuştu.


Japon kursiyer el sanatlarını ülkesinde yayma sözü verdi


Törende Japonya’dan Türkiye’ye iğne oyası ve tel kırma öğrenmek için geldiğini söyleyen Kanako Sasaki’nin konuşması da kursiyerlerce coşkuyla alkışlandı. Kadir Topbaş’a ücretsiz verilen eğitim için teşekkür eden Japon Kursiyer, “Japonya’da böyle bir eğitim yok, keşke olsa. Buradan aldığım eğitimle Japonya’da Türk el sanatlarını yaygınlaştıracağım” dedi.


Törenin sonunda Başkan Kadir Topbaş, bazı ilçe belediye başkanları ile İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve ilçe belediye başkanlarına İSMEK’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Görkemli tören Anadolu Ateşi’nin muhteşem dans gösterisiyle son buldu.


İBB


Geri Dön