19 / 04 / 2024

Isparta'da ucuz konut için talep toplanıyor!

Isparta'da ucuz konut için talep toplanıyor!

Emekliler Derneği, Isparta'da ucuz konut sahibi olmak isteyen 15 bin kişiden talep topladı. Isparta'ya yakın ilçe ve beldelerde kooperatif işbirliğiyle sosyal konutlar üretilmesi amaçlanıyor.



Isparta'ya yakın ilçe ve beldelerde kooperatif aracılığıyla emeklilerin bütçesine uygun sosyal konutlar üretilmesi hedefleniyor. 


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in önderliğinde başlatılan  TOKİ  atağının Isparta'da "müracaat merkezi" olarak tanımlanan Emekliler Derneği, bu süreçte yoğun bir taleple karşılaştı. 


Hükümetin emekliler için aylık 216 liradan başlayan taksitle konut üreteceğine yönelik haberler, Emekliler Derneği'ne yapılan başvuru sayısını 15 bine kadar çıkmasını sağladı. Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in girişimleriyle Aliköy ovasından 3 bin konutluk arazinin tapusu Hâzineden TOKİ'ye devredildi. Yanındaki hazine arsalarının da devriyle ilgili çalışmalar yürütülüyor. Aliköy ovasında emekliler için yapılacak konut projesi için TOKİ Başkanlığının iş programı açıklandı. Bu listede Isparta bulunmuyor ancak Milletvekili Bilgiç, projenin Isparta'ya yapılacağını ifade ediyor. Bu doğrultuda Emekliler Derneği bir taraftan TOKİ sürecini yönetirken diğer taraftan da alternatifler geliştiriyor. Dernek Başkanı Abdülkadir Ersal, ilçelerde emeklilere yönelik toplu konut projeleri üretilmesini de istediklerini kaydetti.



Gülkent Gazetesi



Geri Dön