25 / 04 / 2024

İşsizlik ödeneği 2022 ne kadar? İşsizlik ödeneğini kimler alabilir?

İşsizlik ödeneği 2022 ne kadar? İşsizlik ödeneğini kimler alabilir?

Sigortalı işsizlere 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda belirtilen şartları taşımaları durumunda işsiz kaldıkları dönem için belirli miktarda işsizlik ödeneği yardımı yapılıyor. Peki, İşsizlik ödeneği 2022 ne kadar? İşsizlik ödeneğini kimler alabilir? İşte tüm detaylar...



İşini bırakan ve gerekli şatları taşıyan herkese 30 gün içinde başvurmaları durumunda İŞKUR işsizlik ödeneği veriyor. İşsizlik ödeneği bu yıl için en az 2 bin 137 TL olarak duyuruldu. 

İşsizlik ödeneğinin miktarı kişinin prim gününe göre değişiklik gösteriyor. Sigortalı işsizlere belirtilen şartları sağlamaları durumunda ödeme yapacağı açıkladı. Ödemeler en az 2 bin 137 TL, en fazla ise 4 bin 270 TL olarak belirtildi. Peki, işsizlik ödeneğini kimler alabilir? İşsizlik maaşı şartları nedir? İşte tüm detaylar.. 

İşsizlik ödeneği 2022 ne kadar? İşsizlik ödeneğini kimler alabilir?

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalınması, 

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olunması,

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası priminin ödenmiş olması, 

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik olarak başvurunun yapılmış olması gerekiyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön